Het drooghouden van energiezuinige pellets(i.m.)

Het belang van duurzame energie komt steeds beter naar buiten. Men gaat steeds op zoek naar andere methodes om zo duurzaam  mogelijk op te wekken. Men heeft intussen ook de uitvinding van pellets gedaan. Wat zijn deze pellets? De pellets zijn duurzame houten staafjes die ontzettend zuinig zijn en ook nog veel energie afgeven wanneer ze verbrand worden. De trend is nu dat steeds meer bedrijven en particulieren overstappen naar het gebruik van deze energiebron. Het kan binnen niet al te lange tijd zelf de belangrijkste brandstof worden voor het verwarmen van panden. Deze pellets worden gemaakt van hout , hetgeen betekent dat ze het best branden als ze droog zijn. Deze kleine natuurlijke energiebommen moeten droog blijven. Hoe doet u dat het best? dat kan op een par simpele manieren. Hier een paar tips hoe dit goed aan te pakken.

Binneshuis: opslag op een droge plek

Het opslaan binnenshuis is altijd de beste optie als het gaat om het opslaan van de houten staafjes. U moet er wel op letten dat de ruimte er wel eentje is die vrij  moet zijn van vocht en schimmels.  Het vocht kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de staafjes lastiger gaan verbranden. Vochtvrij houden dus. Het beste is een donkere maar goed geventileerde ruimte. De houten staafjes worden hier niet nat en kunnen ook nergens naartoe.

Buitenopslag: bij gebrek aan ruimte binnenshuis

Niet altijd is het mogelijk om binnenshuis de staafjes op te slaan. Dat kan bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte. Een alternatief is om ze ook buiten op te slaan. De beste plek is een overdekte plek zoals een schuurtje of tuinhuisje. Wel moet deze ruimte schimmelvrij zijn. De staafjes moeten uiteraard beschermt worden tegen eventuele regenval. Het belangrijkste is dat u zelf controle moet hebben over de vochtigheidsgraad van de ruimte.

Het afdekken van de pellets is uitermate belangrijk

Het opslaan van de pellets kan dus binnen en buiten. Dat staat inmiddels vast. Waar u goed op moet letten is het volgende: de pelletes moeten ALTIJD goed afgedekt worden. Dat is zeer belangrijk! Binnenshuis kan zelfs de luchtvochtigheid zodanig oplopen dat de pellets minder goed gaan werken. Het beste kunt u de houtpellets afdekken met een plastic afdekzeil. Een afdekzeil is namelijk NIET vochtdoorlatend en is stevig genoeg om regelmatig gebruikt te worden. Een snel bezoek naar de lokale bouwmarkt en u bent er zeker van dat uw energiezuinige houtpellets  goed beschermd worden tegen vocht.

GoedkoopstEnergie.com weet dat het seizoen van de verwarming is en dat u mogelijk al heeft geinvesteerd in pellets. U weet nu dus heel goed hoe u ze moet beschermen. Deze weetjes en andere tips delen wij van GoedkoopsteEnergie.com graag met u. Daarnaast kunt u ook andere informatie over duurzame energie bekomen op de website.

Wees wijs en vergelijk met GoedkoopsteEnergie.com!

Plaats een reactie