Hernieuwbare methanol productie met groene waterstof door BioMCN

De verduurzaming zorgt voor vele ontwikkelingen. Veel innovatieve toepassingen komen bij die een bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie. Zo zal men in de nabije toekomst ook groene waterstof in te zetten voor de productie van hernieuwbare methanol uit CO2. In het kader daarvan hebben Nouryon ( oud AkzoNobel Speciality Chemicals), Gasunie en BioMCN een samenwerking getekend. Daarin staan de details verwerkt rond de afname van groene waterstof. Dit markeert weer een verbeter punt van processen in de industrie die de bedrijven zullen implementeren.

Onderzoek conversie duurzame elektriciteit in groene waterstof

Om iets goed te doen, moet er goed onderzoek verricht worden. De verschillende resultaten worden dan dus meegenomen bij het besluit om het te implementeren. Dat wordt dus ook gedaan door Nouryon en Gasunie die onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om duurzame elektriciteit te convergeren naar groene waterstof. Het wordt gedaan in Delfzijl in een 20-megawatt waterelektrolysefabriek. Naar verwachting zullen de bedrijven later dit jaar de finale investeringsbeslissing nemen. De bedrijven hebben dus werk aan de winkel.

Combinatie waterstof met CO2

De waterstof zal door BioMCN gecombineerd worden met CO2 die voorkomen uit andere processen. Het doel is om hernieuwbare methanol te produceren.  De hernieuwbare methanol zal gebruikt worden als grondstof voor de chemische industrie en ook biobrandstoffen. Men zit hier achteraan vanwege het feit dat het een flinke stap kan betekenen voor de verduurzaming. Deze methode zal een CO2-reductie van van ongeveer 27.000 ton per jaar opleveren. Er is in elk geval tenminste goede hooo om methanol uit fossiele brandstoffen te gaan vervangen.

Bijdrage leveren door over te stappen naar groene energie

Als consument kunt u alvast een bijdrage leveren door over te stappen naar een groene energieleveranciers. Vergelijk energie en ontdek welke energieleverancier u het beste bod kan aanbieden. De rekentool op GoedkoopsteEnergie.com helpt u graag daarbij. U voert simpelweg uw postcode, huisnummer en het verbruik in. Na enkele ogenblikken krijgt u de uitkomst. De goedkoopste energieleverancier staat dan aan top. Bespaar honderden euro’s door een simpele energievergelijking. Er staan er meer dan genoeg energie aanbiedingen.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie