Help mijn variabele tarieven worden duurder

Dus de energieleverancier heeft u laten weten dat uw variabele tarieven voor elektriciteit en gas omhoog gaan? Met een variabel energiecontract loopt u helaas dat risico. U heeft de afgelopen jaren minder betaald aan voorschotkosten omdat de variabele tarieven steeds goedkoper werden.

Olieprijs 2017 bepaalt deels de tarieven

Hommeles op de oliemarkt? Dat zie je meteen terug aan de prijzen op de energiemarkt. De gasprijzen zijn gedeeltelijk afhankelijk van de olieprijs. Dit heeft te maken met onze gascentrales want die hebben immers gas en olie nodig. Maar ook andere factoren zijn van invloed op de tarieven voor elektriciteit en gas. Als de overheid besluit om de energiebelasting te verhogen, of de netbeheerder verhoogt de transporttarieven en andere kosten die ze maken voor het onderhoud.

Energienota valt enkele tientjes duurder uit

Dit laatste is dan ook gebeurd en dat gaan we voelen in onze portemonnee vanaf 1 januari 2017. Door het verhogen van een aantal kosten zal onze energienota in 2017 ongeveer 50 euro duurder worden per jaar. Bedenk dan op dit moment wanneer u dit leest dat u meteen kunt gaan bezuinigen op uw gasverbruik. Door het gasverbruik nu al terug te dringen zult u op uw gaskosten voor 2017 kunnen besparen.

Winter valt niet te voorspellen maar gas bezuinigen blijft verstandig

We hebben de afgelopen maand niet veel met koude te maken gehad. Nu kunnen we niet voorspellen of we echt een koude winter krijgen, maar toch is gas besparen belangrijk. Draai de verwarming uit op de plekken in huis waar u niet hoeft te zijn. En geef aan de gezinsleden aan dat korter douchen geld bespaart op de gaskosten. Sluit elke keer de deuren achter u zodat de warmte goed binnenshuis blijven kan.

Bespaar gas en geld

Stel de thermostaat zo in dat deze aanslaat op bepaalde uren en ook weer automatisch uitgaat op een bepaalde tijdstip. U heeft daarmee meer grip op uw gasverbruik en dat zult u aan het einde van het jaar merken aan uw eindafrekening. Gas besparen zorgt er ook voor dat we minder aan broeikasgassen uitstoten. Dit is weer beter voor het klimaat dat anders vervuilt word.

Minder elektriciteit levert ook geld op

Bezuinig ook op uw elektriciteitsverbruik door niet achteloos de wasmachine en droger steeds aan te zetten. Was met beleid dus dat betekent dat de wasmachine pas aangaat wanneer de wasmand echt vol is. Dit scheelt enorm in het elektriciteitsverbruik en wanneer u ook nog eens een zuinige wasmachine of droger heeft dan hoeft dit niet veel elektriciteit te nemen.

Goedkoopste energie 2017 in 1 minuut

Start u tot slot ook met energie vergelijken? Dan is de kans groter dat u een goedkopere energieleverancier vind en bespaart op uw energienota 2017. De energieleveranciers zullen desondanks scherpe energie aanbiedingen blijven bieden. Slim zoeken en vergelijken resulteert dan ook in een lagere energienota.

Plaats een reactie