Heeft energie vergelijken nog zin nu de prijzen verhoogd zijn?

groene-energie-vergelijkenHeel veel consumenten vragen zich dat af maar het antwoord daarop is nog altijd: ja! Het is niet zo dat alle energieleveranciers hebben besloten de prijzen te verhogen en dat daarmee het praatje uit is. Zij moeten het namelijk hebben van overstappende consumenten, dus bieden ze maar wat graag een aanbieding aan. De energierekening zal dit jaar een paar tientjes duurder worden dat klopt. Maar u kunt daar zelf invloed op houden door voortijdig te starten met energie besparen. 

Energie besparen is overzien

Door te besparen op het energieverbruik kunt u uw energiekosten flink verlagen. Dat is altijd zo geweest en dat zal ook altijd zo blijven. U gaat waarschijnlijk ook minder hard rijden wanneer u merkt dat uw benzineverbruik toeneemt wanneer u hard rijdt. Dit geldt ook voor het gebruiken van energie en gas, want een fikse eindafrekening is schrikken en maant u automatisch tot energie besparen. U hoeft er niet onder te lijden wanneer u iets mindert met energie en gas. Het is namelijk niet zo dat we u vragen om uw verwarming dan maar helemaal uit te zetten. Maar met een aantal praktische tips kunt u wel uw gaskosten terugdringen zonder daarbij te hoeven inleveren.

Hoeveel ga ik minder betalen voor mij energiekosten?

In eerdere artikelen gaven we al aan dat u op gas kunt besparen maar ook op elektriciteit. Wanneer u die tips aan blijft houden zult u zien dat de energierekening aan het einde van 2017 een stuk lager is. U betaalt dan ook minder voor uw energie en gasverbruik. De prijzen voor energie en gas zijn van een aantal factoren afhankelijk, wat doen de prijzen voor olie in het midden oosten? En hoe zit het met vraag en aanbod? Wanneer er meer vraag is naar energie en gas zal dit prijzen ook opdrijven. Vooral in de winter is er een grotere vraag naar gas met deze koude temperaturen. Gelukkig is de winter een seizoen en dient het voorjaar zich straks weer aan waardoor de temperaturen ook weer omhoog gaan.

Groene stroom is goedkoper dan vroeger

Ook de komst van steeds meer groene energie zorgt ervoor dat de prijzen weer goedkoper worden. Maar omdat er niet altijd voldoende voorraad is op dagen dat het windstil is of wanneer er geen zon schijnt, dan hebben we weer grijze energie nodig. Dit zorgt dan weer voor schommelende energieprijzen op de energiemarkt. Daarom is het vastzetten van de prijzen voor uw energie en gas helemaal geen slecht idee. U merkt dan minder van de schommelingen. Uiteindelijk stabiliseert de energiemarkt zich weer waardoor er weer goedkopere prijzen worden geboden. Daarom zeggen we u: blijf vooral energie vergelijken want het kan over een paar maanden zo weer anders zijn.

Energie vergelijken en uw korting berekenen

De doorsnee besparing die u kunt behalen met energie vergelijken ligt nog altijd op zo’n €300 tot €400 per jaar. En het maken van een prijsvergelijking energie is nog altijd alledaags begin daarom alvast met energie vergelijken en maak een calculatie van de geboden energie kortingen.

Plaats een reactie