GreenFlux versterkt door 11 miljoen euro investering Eneco Groep en SET Ventures

GreenFlux Assets BV is twee investeerders rijker in  Eneco Groep en SET Ventures ( onafhankelijk investeringsfonds). De twee laastgenoemden hebben door middel van een Serie B- investeringsronde ruim 11 miljoen euro gestopt in GreenFlux. Met deze investering hebben ze een minderheidsbelang verworven in het bedrijf. Deze investeringsronde heeft ook de bestaande aandeelhouders waaronder ICT Group NV en BOM Brabant Ventures aangetrokken.

De rol van GreenFlux Assets voor de laadinfrastructuur

GreenFlux heeft als specialisatie het beheer van laadinfrastructuur voor voertuigen die op elekrticiteit rijden. Ze bieden zelfs een totaaloplossing aan als het om het beheer gaat. Wat betekenen ze voor de transportsector? Dit bedrijf biedt ondersteuning aan energiebedrijven, netbeheerders en ook autobedrijven om de aldaar geplaatste laadpalen te beheren op afstand. Daarnaast zorgen ze voor het verwerken van transacties en ook het laadproces op de capaciteit van het elektriciteitsnet wordt geregeld. Men maakt volledig gebruik van de Cloud om dit proces te bewaken en de integratie kan  met een laadpaaal van elk type/merk.

Waar ligt het verschil ten opzichte van de andere bedrijven in deze sector? Verschil moet er zijn en GrrenFlux onderscheidt zich van de rest mede door het gebruik van de bekroonde GreenFlux hardware controller. Met deze hardware controller heeft GreenFlux een invloed op het gebied van slim laden en is het verder ook mogelijk om een laadpaal zo efficiënt als mogelijk aan te sturen.

Voorspelbare groei van elektrische auto’s goed opvangen

Het is verwachtbaar dat de aankomende jaren er miljoenen elektrische auto’s op de markt zullen verschijnen. Er gaan dan voorzieningen getroffen worden om deze transitie op te vangen. Het gaat in deze onder meer om de elektriciteitsvoorziening voor deze voertuigen. Men anticipeert bijvoorbeeld dat er meer elektriciteiscentrales nodig zullen zijn. En daar komt GreenFlux in. Ze zorgen er dus voor dat deze voertuigen slim geladen zullen worden en dat er een balans zal zijn tussen de capaciteit van het net en de behoefte om te laden van de automobilisten. GreenFlux kan dit alles middels het opgezet platform goed regelen. Naast in Nederland neemt de vraag naar laadoplossingen internationaal gestadig toe. In Noorwegen en Californië neemt de vraag onder andere toe.

Is het platform van GreenFlux in staat om dit op te vangen? Het platform van GreenFlux zal in staat zijn om de vraag in het buitenland snel, goed en ook nog voordelig op te vangen. Dat komt onder andere door de geavanceerde technologie die er gebruikt wordt. Klanten van GreenFlux worden op innovatieve manier geholpen. Met dit platform wordt er zodoende ook een bijdrage geleverd aan de energietransitie. De toekomst heeft dus een duurzaam vooruitzicht volgens GreenFlux.

Plaats een reactie