Greenchoice weer beste energieleverancier volgens Consumentenbond

greenchoice-vergelijkenGroene energieleverancier Greenchoice is door de Consumentenbond weer verkozen tot beste energieleverancier van 2016. De Consumentenbond heeft 14 energieleveranciers beoordeeld op verschillende onderdelen. Zo werd de klantenservice getest maar ook de klanttevredenheid en duurzaamheid zijn meegenomen in het onderzoek. Hiervoor zijn duizenden consumenten ondervraagd en de topper daarvan was toch weer Greenchoice.

Greenchoice al sinds 2001 actief

Greenchoice zet zich dan ook al vanaf 2001 in voor duurzame energie en hebben de klant daarin altijd centraal weten te houden. Het totaalcijfer dat Greenchoice ontving was dan ook een 8.4. Tegenwoordig levert de groene energieleverancier aan bijna 400.000 consumenten en bedrijven duurzame energie. Er word meegedacht met de eindverbruiker door ze te ondersteunen met energie besparen wat weer resulteert in een lagere energienota. De energieleverancier was dan ook de eerste in Nederland die uitsluitend groene energie begon te leveren.

Hollandse windmolens leveren Greenchoice klanten groene stroom

Het gas van Greenchoice is bos gecompenseerd en de energie kan van de eigen windmolens afkomstig zijn maar ook van windmolens van derde partijen waarmee ze samenwerken. Ook heeft Greenchoice klanten onder haar hoede die stroom terugleveren aan het net met behulp van zonnepanelen of windenergie. Kortom alle groene energie dat Greenchoice levert is afkomstig uit Nederland. De volgende ambitie van Greenchoice is dan ook om de grootzakelijke energie klanten in 2020 van 100% duurzame energie te voorzien.

Andere groene toppers zijn onder andere:

  • Pure Energie
  • De Unie
  • Vandebron
  • Huismerk Energie
  • HVC

Groene energieleveranciers vergelijken op herkomst energie

De consumentenbond vindt het in haar onderzoek van belang dat een energieleverancier uitsluitend 100% Nederlandse groene energie levert. Vandaar dat energieleveranciers zoals Essent, Nuon of Eneco zijn beoordeeld met een onvoldoende. Zij leveren namelijk ook groene energie dat in het buitenland word opgewekt. Essent en Nuon geven dan ook aan dat zij niet anders kunnen om de prijzen laag te kunnen houden.  Veel consumenten willen dan ook weten welke energieleveranciers leveren mij groene energie?

100% Nederlands groen vinden met GoedkoopsteEnergie.com

Met de energievergelijker van GoedkoopsteEnergie.com ben je daar binnen een aantal seconden achter, want je vinkt bij Duurzaam 100% Nederlands groen aan. Op die manier filter je de zoekresultaten op Nederlandse groene stroom en vind je de goedkoopste energieleverancier op jouw adres.

Plaats een reactie