Geen dak om zonnepanelen te plaatsen? In de nabije toekomst toch mogelijk om zonne-energie op te wekken met de Solar Tower

Anno 2018 wenst  haast een ieder op de één of andere manier in Nederland te bezuigen op energiekosten. Een populaire maier is om zelf energie op te wekken middels bijvoorbeeld zonnepanelen. De dan zelf opgewekte zonne-energie kan dan ingezet worden om de energiekosten enigzins te drukken. Om de zonnepanelen te plaatsen is er een geschikt dak nodig voor een goede plaatsing. Helaas beschikt niet elk huishouden over een geschikt dat. Hoe verder? Zonder dak geen plaatsing mogelijk. Tenminste tot recent, want er is inmiddels al een heel creatief alternatief ontwikkeld.

Solar Tower als alternatief voor beperkt dak voor aanleg panelen

  • Binnenkort is er voor huiseigenaren en ondernemingen een alternatief bij gebrek aan dakruimte voor het plaatsen van zonnepanelen. Ze kunnen dan een ‘Solar Tower‘ aanschaffen. Wat is een Solar Tower? Dat is een zes meter/ acht meter hoge paal met daaraan bevestigd twaalf, zestien of twintig NQ-R256A backcontact-modules van ontwikkelaar Sharp. Twee varianten zullen dus in productie gebracht worden (kleine en grote). Dit innovatief product is voortgekomen uit een samenwerking tussen HKW Solar-Energiesysteme en Sharp. De eerste is een consultant en leverancier die oplossingen bedenkt voor zonne-energieproblemen.

Alternatief voor gebrek aan ruimte

Deze torens passen praktisch in elke tuin en wekt binnen de beschikbare ruimte zonne-energie op dat wordt opgeslagen voor later gebruik. De grotere van de Solar towers kan ongeveer 5 kilowatt aan vermogen opleveren. Dat is wel meer dan 26% extra ten opzichte van de standaardmodules die ongeveer 270W leveren. Minder ruimte nog en toch meer productie. Wat een doorbraak!

Wat is de NQ-R256A uitgelegd in simpele termen? Dat is een PV-module met een monokristalline constructie. Deze module heeft een efficiëntie percentage van 19,8%. Ondanks de compacte afmeting van 1318 x 980 x 46 mm wordt er meer vermogen opgewekt op aanzienlijk minder ruimte. Dit in tegenstelling tot de normale, bekende solar-modules.

GoedkoopsteEnergie.com vindt het zeer relevant om u ook van deze doorbraak op de hoogte te stellen. Dit soort van ontwikkelingen geven groen energie steeds een groter forum. Het resultaat is op den duur een betere spreiding van groene energie. Bezoek de website van GoedkoopsteEnergie.com en vergelijk op regelmatige basis energie. Wordt het tijd voor u om te verlengen? Bekijk dan meerdere opties, u zult er vast en zeker een goedkopere leverancier vinden. Stap dan over!

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie