Gebundeld gaan Gasunie en Enexis Groep voor de versnelling van de energietransitie

De energietransitie kan best wel sneller. Vindt u niet? Twee bedrijven  gaan in dit kader samenwerken om zodoende hun bijdrage te leveren aan het versnellingsproces. Enexis Groep en Gasunie hebben besloten om samen te werken. Ze zijn beide  infrastructuurbedrijven die een gemeenschappelijk doel nastreven. Het streven is om samen te werken aan de realisatie van betaalbare CO2-reductie in de bebouwde kom. Deze bedrijven verkeren in de omstandigheid om een positieve bijdrage te leveren en gaan er volledig voor.

Modellen om te komen tot CO2-reductie

Enexis Groep en Gasunie hebben intussen al wat voorwerk verricht en die gaan ze alvast verder ontwikkelen. Ze hebben energiebesparingsprogramma’s , zoals Groningen Woont Slim en Buurtkracht. Deze programma’s houden onder andere het ondersteunen van de hybride warmtepomptechniek in . Deze techniek zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot voor woningverwarming aanzienlijk afneemt. Daarnaast gaan de bedrijven gezamelijk ook nog aan ondersteuning doen van de gemeenten en provincies. Ze willen dat doen bij de verduurzamingsopgave van de gemeenten en regio’s. Daarnaast willen ze ook de mogelijkheden bekijken hoe het groeiend potentieel van hernieuwbare gassen te benutten. Ze denken aan het inpasen van groen gas en waterstof in de infrastructuur.

Deze samenwerking werd maandag 18 september 2017 bekrachtigd middels het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst. De ondertekening vondt plaats tijdens de terugkom-middag van expeditieleden in het Mauritshuis te Den Haag. Deze leden hebben eerder dit jaar meegedaan aan een klimaatexpeditie naar Spitsbergen.

Goedkoopsteenergie.com is de website die u alle relevante nieuws en weetjes aangaande energie en gas presenteert. U bent nu dus ook op de hopogte van deze samenwerking. Het klimaat verandert en we moeten met zijn allen eraan werken om het gedrag te verbeteren. Het kan door dit soort van samenwerking, maar ook door uw bijdrage.  Kies bijvoorbeeld voor groene  stroom en groen gas. Op de website van goedkoopsteenergie.com vindt u ook de laatste energieaanbiedingen waaruit u zeker wel een voordeel kunt halen. Zo levert u dan zelf een positieve bijdrage aan het verduurzamingsproces. Hoe meer mensen hun benadering veranderen, des te sneller de transitie zal plaats vinden. Vebeter de wereld, begin bij uzelf.

Plaats een reactie