Gaat u verhuizen? Is het nodig om een andere energieleverancier te kiezen?

Het verhuizen brengt veel wijzigingen met zich mee. Het duurt vaak toch wel even voordat alles goed geregeld is. Alle diensten waarvan u gebruik maakt moeten worden aangeschreven. Zo ook uw energieleverancier! U moet uw leverancier zeker op de hoogte stellen zodat die administratief en technisch uw aansluiting kunnen verhuizen. Natuurlijk gebeurd dit pas als u besluit om bij dezelfde energieleverancier te blijven. Uw contract met de energieleverancier verhuist dan met u mee.

Gaat u toch voor een andere energieleverancier bij de verhuizing?

De mogelijkheid om over te stappen is er altijd. Het hangt er wel vanaf welk contract u heeft en wat de voorwaarden zijn. Deze zullen bepalend zijn voor de verdere afhandeling. Er komen bij de vaste contracten zaken als opzegtermijnen en opzegvergoedingen aan te pas. Het Modelcontract is het simpelst af te handelen.  Dit contract is ieder moment opzegbaar en heeft dus geen consequenties voor de consument die verhuisd. In een ander artikel krijgt u de gedetailleerde informatie over opzegtermijn en opzegvergoedingen.

Gaat u samen wonen? Hoe verder?

In geval u verhuisd om uw intrek te nemen bij iemand is het zeker nodig dat iemand zijn/haar overeenkomst stop zet. Het opzeggen van het contract met de energieleverancier zal conform de regels moeten plaatsvinden. Daarbij zal er gelet moeten worden op de opzegtermijn van 30 dagen. Bij voortijdige opzegging bestaat de mogelijkheid dat u een opzegvergoeding in rekening gebracht zal worden ( door de energieleverancier).

Krijgt u een andere netbeheerder of niet?

Energieleveranciers maken gebruik van het elektriciteitsnet en het gasnet. Deze netten worden beheerd door aparte bedrijven. Ze staan beter bekend bij u als regionale netbeheerders. Bij een verhuizing is het niet uitgesloten dat u een andere netbeheerder krijgt. . Door de verhuizing is het mogelijk dat uw aansluiting gekoppeld wordt aan een andere netbeheerder. Daar kunt u bitter weinig aan doen. Bij wet is het bepaald welke netbeheerder een bepaalde regio beheert.

Per regio verschilt het wie het gasnet of het elektriciteitsnet onder zijn beheer heeft. Het kan voorkomen dat in bepaalde regio’s één netbeheerder zowel het gasnet als elektriciteitsnet beheert. Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat er voor het gasnet en het elektriciteitsnet een aparte beheerder is. Dus als het gaat om de beheerders is niets uitgesloten.

Goedkoopsteenergie.com houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van energie. Verder wordt u ook op de hoogte gesteld van bepaalde procedures aangaande energie en gas. Energie aanbiedingen worden regelmatig geplaatst op de site waardoor u bij het overstappen slechts hoeft te kijken. Geen zoektocht meer! Het vergelijken van energie is ook binnen handbereik. Goedkoopsteenergie.com heeft haar eigen energievergelijker die snel en simpel een berekening maakt op basis van uw verbruikswaaarden.

 

 

Plaats een reactie