Forse aanpassing in het vooruitzicht op uw energienota

De ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie nemen toe in intensiteit. Men haast zich om de klimaatdoelstellingen te halen en dat vereist forse investeringen. Die worden gehaald uit ondere andere belastingen en andere toeslagen. Goed voor de ontwikkelingen, maar minder voor de consumenten in de particuliere en zakelijke sfeer. Die gaan namelijk veel meer betalen voor hun energierekening.Men heeft zelfs aangegeven dat de energierekening mogelijk weleens €175,- duurder kan worden. Dat zal tegen het einde van de kabinetsperiode in 2021 mogelijk een feit zijn. De minister van Economische Zaken, Eric Wiebes,  deed deze onthulling donderdagavond in de Tweede Kamer tijdens een regulier onderhoud. Voor het aankomend jaar heeft men voorzichtige voorspelling gedaan dat de stijging gemiddeld €45,-.

Verhoging als gevolg van de extra belasting

Het staat inmiddels vast dat de verhogingen doorgevoerd zullen worden. Verhoging komen niet zomaar uit de lucht gevallen en hebben dus een oorzaak. In dit geval zijn de verhogingen het gevolg van de extra belasting op de energienota. De toeslag werd door het vorig kabinet in het jaar 2013 ingevoerd. Men was van mening dat deze belastingen de investeringen in duurzame energie zouden stimuleren.

GroenLinks en SP hebben in de Kamer ervoor gepleit om de verzwaring op de energienota te laten betalen voor een groter deel door de zakelijke consumenten. Dit werd echter verdedigd door de minister, hij is geen voorstaander van lastenverschuiving. De minister vindt het van belang dat de concurrentiepositie van de bedrijven niet verminderd mag worden. Dat moet volgens hem wel sterk in de gaten gehouden worden.

Overstappen om de kosten enigzins voorlopig te ontlopen

De energieleveranciers proberen enigzins in te spelen op deze situatie. Ze bieden contracten aan met als garantie dat u gedurende het contract de verhoogde prijs niet betaalt. Dat kan indien het wel zo is een flinke besparing zijn. Elke consument aast op besparingen en gaat er dus op uit om het te realiseren. In deze is het vergelijken van de diverse leveranciers enorm van belang. Een onafhankelijke vergelijker als GoedkoopsteEnergie.com helpt u heel graag om dit proces te doorstaan. Daarnaast wordt u ook de hoogte gehouden van het verloop van het proces. De informatie stroom is constant en u kunt ook op deze website verder de allerlaatste energie aanbiedingen tegen komen. Kan het nog simpeler? Met GoedkoopsteEnergie.com zeker wel. Ook in deze is er een oplossing.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie