Firma Waterland/Nutsgroep neemt Nederlandse Energie Maatschappij over

In de Telegraaf staat geschreven dat de firma Waterland en Nutsgroep hun marktaandeel op de energiemarkt heeft vergroot. De firma is reeds eigenaar van Budget Energie en heeft sinds kort ook de Nederlandse Energie Maatschappij overgenomen. De CEO van Budget Energie, Dhr.Sjef Peeraer, neemt dezelfde functie in bij het overgenomen energiebedrijf. Beide energieleveranciers hebben naar schatting een gezamenlijk klantenbestand van ongeveer 600.00 klanten.

 Handelsnaam NLE blijft voortbestaan

Ondanks de overname blijft NLE zelfstandig opereren onder de eigen bekende naam. Wat gaat er dan wellicht veranderen? Daar heeft de nieuwbakken CEO diverse ideeën over. Hij heeft bijvoorbeeld aan dat de processen binnen NLE gebundeld kunnen worden. Door deze bundeling zal NLE sterker en groter naar buiten gebracht kunnen worden. Dit is onder andere het recept voor succes aldus Sjef Peeraer. Vanaf 2005 is NLE een speler op de Nederlandse energiemarkt, maar per 2016 voeren ze ook activiteiten uit op de internet en Tv markt. Er worden onder andere Alles-in-1 pakketten aangeboden tegen scherpe tarieven. Het betrouwbare KPN netwerk is in deze dan de ruggegraat van die activiteiten.

Met overname maakt Nutsgroep nu deel uit van de top 4 grootste energieleveranciers

Nutsgroep heeft in België ook nog een dochteronderneming met de naam Elegant. Dit bedrijf heeft een klantenbestand van rond de 100.000 klanten. Mede door de overname mag Nutsgroep/Waterland zich voegen in het rijtje van de grootste energiebedrijven. De top wordt nog uitgemaakt door Eneco, Essent en Nuon. Echter doen er zich ook geruchten de ronde dat Eneco ook op de schappen ligt om verkocht te worden. De Europese commissie moet in dat geval de overname wel toetsen.

Personeelsbestand blijft ruim in tact om de fusie op te vangen

Men heeft nog geen uitspraak gedaan als er saneringen komen of niet. Dat is vooralsnog onduidelijk. Voor nu legt men de focus op de grootte van het klantenbestand, omdat dat kan zorgen voor een voordeligere prijs bij het inkopen van energie en gas. Budget Energie doet zaken grotendeels online, hetgeen betekent dat processen ( onder andere facturatie’s) via het internet worden afgehandeld. Budget Energie is op IT gebied verder dan NLE en zal dus daar de trekkersrol vervullen.

Ook deze informatie brengt GoedkoopsteEnergie.com u. Deze ontwikkeling kan voor u als klant een voordeel betekenen . Het is dus aan te raden om deze onafhankelijke vergelijkingssite op de voet te volgen voor uw energie informatie en meer.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie