Explosieve groei werkgelegenheid te verwachten in de Energiesector

Het valt binnen de verwachtingen dat de werkgelegenheid verder zal groeien in het laatste kwartaal van het jaar. De projecties zijn dat in de energiesector(elektriciteit,gas en water) ,de werkgelegenheid zal stijgen naar +20%. Volgens uitgegeven rapporten zijn de afgelopen kwartalen respectievelijk met +5%, +8% en +10% toegenomen in werkgelegenheid. Dit is aldus uitgebreid gepubliceerd in de survey van ManpowerGroup Employment Outlook. Deze hebben voeling gehouden onder 59.000 werkgevers. Van deze groep zijn ongeveer 750 afkomstig uit Nederland.

Energie-en bouwsector gaan hand in hand

De achter ons liggende maanden hebben de bouwsector zien bloeien. Deze sector heeft een aanzienlijke groei doorgemaakt en het is best wel mogelijk dat dit en positief effect heeft op de energiesector. De toename van de bouwprojecten heeft ook direct invloed op de aangevraagde energievoorzieningen. Op het moment dat de economie het aanhoudend goed presteert heeft het een ‘domino effect’ naar de diverse sectoren toe. De energiesector bijvoorbeeld is de sector bij uitstek die goed gedijt onder een bloeiende economie. Daarnaast is de energiesector mede door de verschuivingen naar ‘groene’ energie zelf ook al aan het groeien. Men is nu meer dan ooit gedreven om de energiesector nieuw leven in te blazen. Door de verduurzaming van deze sector wordt er bijvoorbeeld heel veel aandacht besteedt aan innovatie. Deze sector is zichzelf aan het heruitvinden mede door de verduurzaming. En innovatie moet natuurlijk ook meegnomen worden in deze.

De nabije toekomst ziet er goed uit voor de bouwsector. De energiesector gaat daar dus ook voorlopig mee liften. Hoe meer bouwopdrachten er komen, des te meer personeel de bouwbedrijven nodig zullen hebben. Het is echter voor nu althans nog zo dat in Nederland de aanwas van personeel niet voldoende is. Goedkoopsteenergie.com is de website die u op de hoogte houdt van alle relevante nieuws op het gebied energie (stroom, gas en water). Ook kunt u op de website informatie halen waardoor u kunt profiteren. U kunt namelijk zeer regelmatig de laatste energieaanbiedingen vinden op de website.

Plaats een reactie