Experiment met ‘uurprijzen’ via de app door Eneco

Het energiebedrijf Eneco heeft de afgelopen periode uurprijzen als bron van meting gehad. Men experimenteert met dit systeem bij de varialbele kosten. Men heeft een app laten installeren bij een hondertal klanten van Eneco die hun variabele leveringskosten voor stroom zien. Ze kunnen met dit systeem onder andere hun gebruik anticiperen. Men kan bij overcapaciteit bijvoorbeeld zelfs windenergie GRATIS krijgen als dit goed werkt. Veelbelovend dus!

Van demonstratie naar implementatie

Deze app werd gisteren, donderdag 16 november 2017, gedemonstreerd tijdens de Innovation day in het atrium van Eneco World. Deze is gevestigd aan de rand van Amsterdam. Hoe werkt dit systeem overigens? Dagelijks wordt er door Eneco stroom gekocht op de APX-markt. Op de APX-markt komen aanbieders (eigenaren van windparken) stroom verhandelen en waar de inkopers kunnen bieden( waaronder Eneco). In principe is het dus en beurs. De prijzen zijn dynamisch op de APX-markt en deze constante beweging krijgen de klanten dan in real time te zien. Dat brengt voordelen met zich mee. De klanten kunnen bijvoorbeeldervoor kiezen om de was te doen tijdens de speciale ‘daluren’.

Het is een piloten het resultaat zal verder van bepaling zijn als Eneco werkelijk dit systeem zal hanteren. Eneco uurprijzen kunnen werken en het kan voor een positieve revolutie zorgen. Men heeft wel in gedachten om tenminste abonnementskosten in rekening te brengen. Naar verluidt zullen die wel niet erg hoog zijn.

GoedkoopsteEnergie.com ziet dit nieuws als zeer belangrijk, omdat het voor een andere kijk kan zorgen op de energietarieven. Op deze website kunt u ook de andere ontwikkelingen op het gebied van energie goed volgen. Het is nu energiemaand en natuurlijk willen de energieleveranciers zo veel als mogelijk klanten werven. Als klant kunt u de energiecalculator gebruiken om zelf uw voordeel te berekenen van elk gekozen leverancier. Daarnaast heeft u ook de energie aanbiedingen waaruit u kunt kiezen. Voor dit alles is deze onafhankelijke vergelijkingssite de bron van informatie. Maak er zoveel als mogelijk gebruik van. Dit hulpmiddel zal u helpen de juiste weg te vinden.

Plaats een reactie