Essent heeft mogelijke oplossing voor asbestprobleem

Geloof het of niet, maar asbestdaken komen nog steeds voor in Nederland. Dat is bijna niet te geloven, maar is de naakte waarheid. Essent heeft een heel mooi  idee om af te komen van de resterende asbestdaken. Essent lanceert namelijk Dakvrienden. Hoe zal het concept werken? Het energiebedrijf heeft een heel mooi plan om (boeren)bedrijven hun asbestdaken kosteloos te vervangen door een compleet nieuwdak. In ruil daarvoor wilt Essent gebruik maken van het vernieuwd dak door zonnepanelen te plaatsen en groene stroom op te wekken.

Essent denkt toekomstgericht met vervanging asbestdaken

Het is bekend dat er een asbestdakenverbod op komst is. En veel bedrijven hebben de middelen niet om zo snel te voldoen aan de eisen. Essent wilt daarop inspelen door samen met de bedrijven te werken en ze in een klap te helpen aan een nieuw dak. Zelf hoeven ze niets te investeren en helpen samen met Essent het verduurzamingsproces in Nederland versnellen. Het werkt simpel. De financiering van het dak wordt door Essent overgenomen en de vervanging van het sabestdak door een neiuw dak wordt geregeld. De eigenaren van de daken moeten daarvoor in ruil hun daken beschikbaar stellen voor de opwek van schone, groene stroom gedurende 20 jaar. Na deze looptijd zijn deze zonnepanelen ook hun bezit.

Bedrijven reageren positief, maar er moet veel uitgewerkt worden

Essent geeft aan dat na communicatie met de (boeren)bedrijven veel positief hebben gereageerd op het verwijderen van de asbestdaken. Echter vallen ze nog over een aantal obstakels die op de weg liggen. Agrariërs willen heel graag laten saneren, maar de hoge kosten en het ander gedoe erom heen laat ze van gedachten veranderen.

Asbestdaken bieden een heel groot potentieel voor verduurzaming. Het potentieel is zo groot dat als er in totaal 17 miljoen zonnepanelen op de totale voorraad van asbestdaken geplaatst kan worden. Omgezet in stroomverbruik is dat gelijk aan het stroomverbruik van 1,6 miljoen huishoudens. Daarnaast zal er een besparing van 3,2 Megaton CO2. Het totaal oppervlak is te vergelijken aan bos zo groot als 320.000 voetbalvelden. Dat is in principe de totale oppervalkte van provincie Limburg.

Het eerste bedrijf dat samen met Essent zal starten aan dit traject is het Ruitersportcentrum Geraedts. Het ruim 4.800 m² aan dak met asbesthuodend materiaal is inmiddels vervangen met een nieuw dak die 660 panelen huisvest. Essent verwacht wel dat het in 2019 verder zal oppakken. Er zal ongeveer 150.000 m² aan asbestdak verdeeld over 70 bedrijven verspreidt getransformeerd worden tot zonnedak. Ongeveer 7.300 huishoudens zullen uiteindelijk gaan profiteren van de zonne-energie afkomstig van de 750.000 zonnepanelen. Wilt u meer weten over dit initiatief van Essent? Check dan op www.essent.nl/dakvrienden.

Vergelijken om voordelig uit te komen

Het ziet er goed  voor Essent voor de komende periode. Ze werken aan de optimalisatie van het aanbod van ‘groene’ energie. Op GoedkoopsteEnergie.com kunt u energie vergelijken om het beste voordeel uit te halen. Er zijn tal van energie aanbiedingen met kortingen en GRATIS cadeaus. Gewoon overstappen en besparen.

Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie