Energieverbruik in de tuin verminderen?

Iedereen wilt welk graag een extra centje besparen hier en daar. Bijvoorbeeld op uw energierekening. Dat is een post die best aan de hoge kan kan liggen. Het zou dus zeker goed zijn als er flink bespaard kan worden daar. U kunt overal besparen op energie. Zelfs in de tuin is dat mogelijk. In de tuin besparen op energie? In de tuinn wordt er meer energie gebruikt dan u denkt. Natuurlijk kijkt u als eerst naar de verlichting, maar er zijn meerdere elektrische apparaten waarmeee er rekening mee gehouden moet worden. Ook de pomp in de vijver trekt stroom. Besparen op energie in de tuin zal dus ook beter bekeken moeten worden. In dit artikel zijn er een paar tips ter besparing verwerkt. 

Eenvoudig besparen op energie in de tuin

Het is in principe super eenvoudig om te besparen op energie in de tuin. Veel mensen zien het energieverbruik in de tuin vaak over het hoofd, waardoor daar nog wat centen bespaard kunnen worden. Gebruikt u nog eens uw elektrische grasmaaier of elektrische heggeschaar? Dan kunt u daarmee alvast stoopen, want deze zijn flinke stroomvreters. Ook wat de verlichting in de tuin betreft kunt u het verbruik minimaliseren en de terrasverwarming kunt u in bepaalde gevallen helemaal stoppen.

Verlichting aanpassen

Er zijn verschillende zaken waarop u stroom kunt gaan besparen in de tuin. Brand het lichtje al? In de tuin kunt u in ieder geval het een zuiniger lichtje laten branden om te besparen. Schaf bijvoorbeeld meer LED verlichting aan. Deze zijn niet zo duur en verdienen zichzelf al heel gauw terug. Daarnaast hebben ze als voordeel dat ze bij lagere temperaturen ( wintermaanden) vaker beter werken dan de ‘normale’ verlichting.

De afgelopen periode is gebleken dat mensen steeds meer verlichting met een beweginssensor aanschaffen. De verlichting gaat dan pas aan als de sensoren een beweging hebben gedetecteerd. Inbrekers worden zo ook verrast in geval ze een bezoek proberen te brengen.

Wilt u verder gaan verduurzamen? Kies dan ook voor de lampen die bijvoorbeeld zijn voorzien van kleine zonnepaneeltjes. Ze zijn zelfvoorzienend in hun behoefte en dus voordelig qua kosten( u hoeft niet te betalen voor stroom).

Verwarming van het terras

Het is heerlijk om in de tuin te zitten en te genieten van de rust. Dat is een bezigheid van de doorsnee Nederlander. Heel leuk totdat u de terrasverwarming aan moet zetten. Die is een enorme energiesluiper. Soms is het wel koud en dan is het wel nodig om het aan te doen. Aan het eind van de maand zult u dan wel een beetje extra zweten bij het zien van de energierekening. Maar er is een oplossing. U kunt bijvoorbeeld dikkere kleding aantrekken en de terrasverwarming pas aanzetten indien nodig.

Energiezuinige elektronica aanschaffen

Het besparen kan vlotter lopen dan u denkt. Bij het snoeien van het heg hoeft u geen leketrische heggenschaar te gebruiken. Doe het met een normale heggenschaar. Het doet het werk ook en u blijft ook in beweging. Vindt u het toch makkelijker om een elektrische heggenschaar aan te schaffen? Let u dan op het energielabel( hoe hoger het energielabel, hoe minder het stroomverbruik).

Vijver in de tuin

Een vijver in de tuin is heel mooi en straalt rust uit. Een waterpomp is dan wel gekoppeld aan de vijver ter aandrijving. Doordat de pomp continu werkt verbruikt het natuurlijk veel energie. De kosten kunt u enigzins drukken door een natuurlijke waterpomp te koppelen. Dat heeft wel als vereiste dat u vaker onderhoud zal moeten plegen aan uw vijver. Heeft u een fonteintje? Koppel dan een timer aan deze om het aan en uit te schakelen. Doe liever de pomp aan wanneer u in de tuin bent, zodoende hoeft het niet onnodig veel energie te verbruiken. Let ook bij het aanschaffen van uw vijverartikelen op het energielabel. Advies: kies altijd voor een energiezuinig model. De besparing zult u op termijn zeker merken.

Energiekosten beperken

Is het zo dat u wilt besparen op enrgiekosten? Welkom bij de club! Een ieder wilt dat natuurlijk. Het wordt tijd dat u het energievergelijken ook onder de knie begint te krijgen. Op GoedkoopsteEnergie.com kunt u op zeer simpele manier energie vergelijken. U voert uw postcode + huisnummer in samen met het verbruik van stroom/gas in en daarvan wordt een berekening gemaakt door het vergelijkingsmechanisme. U ziet bovenaan voor het gemak de goedkoopste energieleverancier. Bent u overtuigd van het voordeel? Dan kunt u overstappen. Dit proces duurt ongeveer enkele minuten. Het is bewezen dat men gemiddeld tot wel €400,- kan besparen op jaarbasis. Wacht niet al te lang en stap dus ook over. Het werkt! Er zijn genoeg energie aanbiedingen om extra voordeel te halen.

Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie