Energietransitie duidelijk te merken bij netbeheerder Enexis

Netbeheerder Enexis heeft een stijging gemerkt in het aandeel duurzame energie die ze transporteert. De stijgende trend heeft in 2017 een piek bereikt met de overstap van ruim 53.000 mensen. Deze consumenten hebben er zelf voor gekozen om duurzame energie te produceren. Enexis moest dus alle mogelijke middelen inzetten om een feilloze transport te garanderen.

Energietransitie brengt uitdagingen met zich mee

De energietransitie vindt nu toch wel op een redelijke tempo plaats. Meer consumenten zien het nut in van het gebruik en opwekken van duurzame energie. Echter zijn er ook een paar uitdagingen die mee liften tijdens deze ontwikkeling. Eén daarvan is bijvoorbeeld de snelheid waarmee de energietransitie loopt.  De netbeheerdes moet met kunst en vliegwerk de beschikbare middelen en het personeel inzetten. Maar met de geprojecteerde groei en versnelling presenteren een paar problemen zich. De komende jaren gaat men te kampen hebben met een beperkte beschikbaarheid van bevoegde technici. Dat kan uiteindelijk zorgen voor een maatschappelijke dilemma. Enexis zal dat in het jaarverslag van 2017 vastleggen en publiceren. De belangrijkste maatschappelijke taak van de netbeheerder Enexis is het beheer van de elektriciteits-en gasnet. Het stopt echter niet daar voor Enexis, het versnellen van de energietransitie hebben ze ook opgenomen in het bedrijfsplan.

Elektriciteit van groot belang voor digitaliseren maatschappij

Nagenoeg alles in huis draait heden ten dage op elekticiteit. Als er een storing optreedt in de elektriciteitsvoorziening is het dan even ongemakkelijk. Enexis doet daarom er alles aan om storingen te voorkomen. Mag het toch voorkomen? Dan is het ook hun taak om zo snel als mogelijk dit euvel op te lossen en u te voorzien van energie. Enexis is door de jaren heen steeds sneller en beter zaken gaan aanpakken. De gemiddelde duur van storingen op het elektricitietsnet is aardig gaan afnemen. Was het in het jaar 2016 nog zo dat een gemiddelde stroomstoring de duur had van 15,2 minuten, is het in 2017 terug gebracht naar 13,8 minuten. De duur van storingen op het gasnet zijn nagenoeg hetzelfde gebleven (2016:45 seconden en 2017:50 seconden). Enexis werkt hard en probeert nog verder te gaan onder het landelijk gemiddelde van 24,4 minuten voor Nederland.

Structuur om stroomlevering te garanderen

De netbeheerder heeft een bepaald structuur opgezet om de levering te garanderen. Men gebruikt onder andere slimme netoplossingen(distibutieautomatisering)  en zet men zich ook in voor op preventie van graafschade. De laastste is een grote boosdoener voor het ontstaan van stroomstoringen. Daarnaast blijft Enexis veiligheid hoog in het vaandel houden. Het veilig uitvoeren van werkzaamheden blijft onverminderd belangrijk in de bedrijfsvoering van Enexis. Het wordt daarom goed in de gaten gehouden dat de veiligheidsvoorschriften stipt worden opgevolgd ten allen tijde.

De energietransitie loopt aardig en dat is een positieve ontwikkeling. Het is goed als u deze ontwikkelingen op de voet volgt en ook kan meedoen in geval u dat nog niet heeft gedaan. Blijf GoedkoopsteEnergie.com volgen voor alle laatste nieuws aangaande de duurzame energiemarkt. Maar bovenal wees wijs en vergelijk energie. Het voordeel zit daar!

 

Plaats een reactie