Energiestraat-ambassadeurs,kunnen zij u overtuigen om meer te besparen?

Het besparen op energie brengt voordelen met zich mee. U helpt bijvoorbeeld mee aan extra beschikbare energie vrij te maken en houdt ook wat extra geld over. Men probeert de samenleving op diverse manier bewust te maken van het nut van besparen van energie. Het zij via tips of adviezen. In Tilburg heeft men een andere manier bedacht om het toch iets persoonlijker te maken. Ze willen gaan werken met energiestraat-ambassadeurs. Hun taak zal zijn om zoveel als mogelijk mensen te overtuigen om aanpassingen aan hun huizen of panden te plegen , waardoor ze energie besparen.

Hoe zal de waarde van energiestraat-ambassadeurs bewezen worden?

De ambassadeurs zullen persoonlijk in contact staan met de burgerij. De adviezen zullen ter plekke en persoonlijk gegeven worden en bij vragen kunt u het antwoord wellicht direct vernemen. Adviezen die gegeven zullen worden door de ambassadeurs kunnen bijvoorbeeld over de isolatie van uw huis gaan of ook over de aanschaf van zonnepanelen. Het organiseren van bijeenkomsten in wijken zal ook centraal staan. Uit onderzoeken is gebleken dat dergelijke aanpak kan zorgen voor een besparing van 10 tot 20 procent aan energie. En het mooie van dit project is dat u als inwoner zelf ambassadeur kan worden.

Hoe wordt u energiestraat-ambassadeur in Tilburg?

Om ambassadeur te worden moet u zich als eerst opgeven bij een aangegeven persoon. U volgt dan een training van 5 avonden. Het ligt in de planning dat de training wordt verzorgd in september 2017. Tijdens de cursus wordt u bijgebracht:het opzetten van een buurtbijenkomst, technieken hoe u samen met buurtbewoners gerichte acties kunt opzetten. En natuurlijk de basiskennis over energiebesparende mogelijkheden en duurzame energieopwekking.

Dit project is een van de projecten van de Hart van Brabant alliantie. Deze is een samenwerking tussen 13 duurzame energiecoöperaties, Buurkracht comités, 10 gemeentes rondom Tilburg en andere belanghebbende organisaties in Midden-Brabant. Het is de bedoeling dat de ambassadeurs binnen hun wijk de buurtbewoners gaan stimuleren en adviseren. Het verbruik van energie wordt samen bekeken en indien nodig wordt hier en daar aangepast. De bedoeling hiervan is natuurlijk het besparen op energie en uitgaven. Met de opgedane kennis over isolatie, zonnepanelen , led-verlichting kunnen zij u de goede richting op sturen.

Goedkoopsteenergie.com is de website waar u naast het vergelijken van energie en laatste energieaanbiedingen ook nieuws kan volgen. U wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Nederland. Wie weet zelfs in uw wijk of provincie? Dit artikel is opgenomen omdat het een goed initiatief is en zeker als voorbeeld kan dienen voor de rest van Nederland. Dit concept geeft de verbruiker meer inspraak. Het gevoel van verantwoordelijkheid groeit ook vanwege het persoonlijk contact tussen de ambassadeur en de burger.Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie