Energienota 2017 word duurder

goedkoopste-energieDe energienota 2017 zal duurder worden omdat de gasprijzen gestegen zijn. De bijdrage voor duurzame energie zal ook gaan stijgen, waardoor huishoudens voor energie en gas per jaar €20 gaan betalen plus nog eens extra €16 aan de opslag duurzame energie. Daarmee gaat de energienota dus al met €36 per jaar duurder uitvallen.

Ook netbeheerders van plan kosten te verhogen

De vraag is wat de energieleveranciers gaan doen met de prijsstijgingen en hoeveel ze gaan doorberekenen aan de consument. Ondanks de prijsstijgingen blijven energieleveranciers gewoon doorgaan met het stunten van de energie en gasprijzen. De verwachting is ook dat de netbeheerders extra verhogingen gaan doorvoeren. De ACM zal de uiteindelijke verhoging moeten goedkeuren.

Vast tarief straks goedkoper dan variabel tarief

De afgelopen jaren kozen consumenten vaker voor een variabel tarief omdat deze steeds goedkoper werd. Nu worden de variabele tarieven per 1 januari 2017 juist verhoogd, waardoor degenen met een vast energiecontract goedkoper uit zijn. De hoogte van de energienota is ook weer afhankelijk van de weersomstandigheden en het actuele verbruik.

Opnieuw energieprijzen voor 2017 vergelijken

Consumenten doen er dan ook goed aan om hun energienota opnieuw te gaan herzien om de verhogingen in 2017 te kunnen opvangen. Dit kan uiteraard door een energievergelijking te maken maar ook bedacht te zijn op het toekomstige energieverbruik. In dit geval is beginnen met energie besparen geen slecht idee. Daarmee bespaar je geld maar ook energie en gas.

Goedkoopste energie 2017 vergelijken

Waar kun je terecht voor de goedkoopste energie acties? Door je persoonlijke gegevens in te vullen krijg je een op maat gemaakte energievergelijking en vindt je de goedkoopste energie in 2017 binnen een mum van tijd. Bespaar alsnog honderden euro’s en stap direct over op GoedkoopsteEnergie.com.

Plaats een reactie