Powerpeers

Het opwekken van eigen energie is een hot item in de energiemarkt. Steeds meer instanties en initiatieven richten zich op deze vorm van energieopwekking. Powerpeers is een perfect voorbeeld van een dergelijk initiatief.

Marktplaats

Powerpeers noemt zichzelf de ‘marktplaats voor het delen van energie’. Voor het laten delen van de energie probeert Powerpeers twee groepen bij elkaar te brengen. Dit betreft enerzijds de groep van de consument die graag duurzame energie wil produceren, maar dit niet kan vanwege omstandigheden. Anderzijds betreft dit de groep van mensen die wel in de gelegenheid zijn voor het zelf opwekken van duurzame energie en een overschot hebben.

Hieronder leggen we uit hoe Powerpeers deze twee groepen bij elkaar brengt.

Hoe werkt het?

Voor het exact uitleggen van Powerpeers hebben wij een voorbeeld bedacht.

U heeft een huis waarbij het gehele dak vol ligt met zonnepanelen. Hiermee kunt u veel energie opwekken, maar u krijgt zelf niet alle energie op gemaakt. De overgebleven energie kunt u aanbieden aan mensen die op zoek zijn naar opgewekte eigen energie.

De groep mensen die op zoek zijn naar opgewekte eigen energie kunnen zelf bepalen van welke bron ze de energie willen ontvangen. Het ‘transporteren’ van de energie gaat met behulp van slimme energiemeters. Een voorwaarde hierbij is wel dat Powerpeers toegang heeft tot uw slimme energiemeter. Alleen op die manier is het mogelijk om gebruik te maken van Powerpeers.

Doordat Powerpeers twee verschillende groepen bij elkaar brengt, vergelijkt het zich met Marktplaats. In feite is dit initiatief het samenbrengen van vraag en aanbod. Powerpeers is overigens in de markt gezet door Nuon.

Tarieven

De tarieven voor de energie van Powerpeers hebben wij op onze website inzichtelijk gemaakt. U kunt tevens op onze website een vergelijk maken tussen Powerpeers en andere energieleveranciers.

Indien u een afnemer/producent van Powerpeers energie bent, kunt u ook altijd een reactie achterlaten op onze website. Daarmee helpt u alle mensen uit Nederland!