Engie

“Engie maakt de energie van morgen vandaag al voor u beschikbaar”. Met deze slogan promoot Engie haar diensten. Deze slogan geeft direct perfect aan welke doelen Engie heeft. Deze energieleverancier richt zich volledig op een duurzame toekomst. Een toekomst waar de toekomstige generaties ook nog naar hartenlust van kunnen genieten.

Voorheen heette Engie ‘Electrabel’ en het bedrijf richt zich momenteel voornamelijk op klanten uit Nederland.

Positieve energie

Engie noemt haar eigen energie ‘positieve energie’. De gedachte hierachter is dat de energie op een duurzame/positieve manier gewonnen wordt. Dit gebeurt onder andere door grote zonneparken in de buurt van Nijmegen en Zwolle. Deze zonneparken wekken zonne-energie op; dit is een erg duurzame variant van het opwekken van energie.

Tevens maakt Engie gebruik van windenergie en van waterkracht uit de Franse alpen. Engie heeft verschillende mogelijkheden voor het winnen van energie; dit bewijst des te meer hoe duurzaam deze energieleverancier is.

Contracten

U kunt bij Engie kiezen uit meerdere verschillende contracten. Het belangrijkste onderscheid hierin valt te maken tussen de vaste en variabele contracten. Bij de vaste contracten kunt u kiezen voor een contract van 1 of 3 jaar.

U heeft echter ook de mogelijkheid om te kiezen voor het zogeheten Modelcontract; bij dit contract betaalt u de werkelijke marktprijzen van energie. Hierdoor is het goed mogelijk dat u de ene periode meer/minder betaald ten opzichte van een andere periode.

Vergelijken

Het vergelijken van de verschillende energieleveranciers wordt door veel Nederlands gedaan. Wij versoepelen dit proces door alle informatie die u op onze website kunt vinden. Wij hebben van alle energieleveranciers de prijzen en voorwaarden verzameld. U kunt derhalve op onze website een perfecte vergelijking maken. Tot slot kunt u ook nog een reactie achterlaten over een bepaalde energieleverancier.