Energiedirect

Energiedirect is een leverancier van zowel groene- als grijze stroom. Deze partij probeert zich te profileren door de nadruk te leggen op de online wereld. Voor de klanten van Energiedirect is het mogelijk om online van alles te regelen.

Deze energieleverancier is onderdeel van Essent. Al in 2002 heeft Essent deze dienst in het leven geroepen. Hiermee probeert Essent zich te richten op mensen die op zoek zijn naar de laagste prijs. Deze methode heeft uiteindelijk geloond; momenteel heeft Energiedirect ongeveer 350.000 klanten.

Online

Energiedirect probeert zo veel mogelijk, of eigenlijk alles, via het internet te regelen. Gebruikers van Energiedirect kunnen op een persoonlijke pagina inloggen. Op deze pagina kan men allerlei informatie inzien omtrent zijn/haar eigen energieverbruik.

De afnemers van Energiedirect hebben hierdoor veel overzicht. Een ander voordeel van Energiedirect is de lage prijzen die ze hebben.

Prijzen

De prijzen van Energiedirect liggen relatief laag. Dit is voornamelijk te danken aan het feit dat zo’n beetje alles online geregeld kan worden. Dit bespaart Energiedirect heel veel kosten. Daarnaast kan Energiedirect profiteren van de schaalvoordelen die Essent heeft.

Energiedirect levert zowel groene en grijze stroom. De groene stroom bestaat uit windenergie en waterkracht. Deze groene stroom wordt buiten Nederland opgewekt.

Doordat Energiedirect zowel groene als grijze stroom levert, wordt deze partij niet als erg duurzaam aangezien. Deze partij kan echter wel stroom leveren tegen lage tarieven.

Vergelijken

Als u interesse heeft om over te stappen naar een andere energieleverancier, is het aan te raden om een goed vergelijk te maken. Onze website helpt u hier perfect bij! Wij hebben alle informatie van alle energieleveranciers voor u verzameld. Met deze informatie kunt u de beste energieleverancier kiezen.

Als u ervaringen met een energieleverancier heeft kunt u uw ervaringen ook op onze website achterlaten. Hiermee helpt u andere bezoekers van onze website!