Energieleverancier Eteck neemt deel van warmtelevering over van Eneco Energie

Eneco Energie doet goede zaken. Zo goed zelfs dat ze samen dingen doen met andere energieleveranciers. Recent heeft Eneco een deel van de warmtelevering onder hun beheer overgedragen aan energiebedrijf Eteck Energie. Het bedrijf Eteck heeft namelijk warmte-installaties in gebruik. Deze warmte-installaties werden van een concurrent overgekocht en ingezet. Eteck is daarmee nu de grootste leverancierin Nederland van warmte en koude.

Eteck Energie levert binnenkort warmte af aan klanten

De provincies Noord,  Zuid-Holland en Utrecht vallen voor wat warmtelevering betreft onder het beheer van Eneco. Volgens gemaakte afspraken zal Eteck Energie nu zorgdragen voor de warmtelevering. Eteck heeft als basis Waddinxveen en voorziet ook een deel van Den Haag, Breda en Tilburg reeds van warmte. Het gaat in deze dus om provincies die dus zijn aangesloten op blokverwarming of stadsverwarming. Opgeteld voorziet men 15.000 huishoudens/bedrijven van warmte. En het beheer van meer dan 180 projecten valt ook onder hun.

Eteck Energie neemt positie in van grootste duurzame warmte installaties

Eteck Energie is niet alleen leverancier van warmte, maar ook producent van warmte en koude installaties. De overname van de warmteprojecten van Eneco is dus zeker een boost voor het bedrijf. Het bedrijf wordt namelijk ongeveer 1800 klanten rijker. De focus van Eneco kan nu weer helemaal rond het energie gebeuren zijn. Eneco heeft de vorige week reeds aangegeven dat zij meer willen en zullen investeren in duurzame energie. Met het afstoten van de warmteprojecten geeft Eneco duidelijk aan de focus te benadrukken op duurzame energie.

Duurzaamheid zeker terug te vinden in Eteck Energie

Eneco geeft aan dat Eteck wel degelijk past onder de noemer van een duurzaam bedrijf. Het bedrijf ontwerpten bouwt onder andere energysystemen. Deze systemen maken gebruik van zonnewarmte, restwarmte en warmte dat afkomstig is oppervlakte water. De lokale productie en levering van duurzame warmte en koude wordt gedaan door Eteck Energie. Mede door de werkwijze van Eteck is er een 14.200 ton reductie van CO2. Dat blijft zeker niet onopgemerkt. Diverse instanties plegen dan ook  investeringen in het bedrijf. Onder andere Tridos Bank investeert ook in de duurzame projecten die worden opgezet door Eteck.

GoedkoopsteEnergie.com vindt deze ontwikkeling een heel positieve. Eneco kan zich aan de ene kant nu volledig gaan richten op het opzetten van duurzame energieprojecten. Aan de andere kant is Eteck met de overname nu de grootste exploitant van duurzame warmte in Nederland.

 

Plaats een reactie