Energiebelasting overschreidt mogelijk toch gesteld plafond

De toekenning van belasting op de energienota zullen mogelijk zwaarder drukken op het budget van de huishoudens. De stapeling van de energiebelastingen zal zorgen voor een stijging van ongeveer €161,- tegen het jaar 2021geeft het ministerie van Financiën toe. Volgens de Vereniging Eigen Huis is dat echter nog een zonnige weergave van de anders duistere realiteit. Een realistischer bedrag is volgens de vereniging met een toevoeging van €262,-extra.

Het kabinet ontwijkt het vraagstuk rond de energienota

De energienota is voor het nieuwe kabinet nog altijd een onderwerp waarop je nog geen glashelder antwoord hebben. Volgens berekeningen zullen de meeste huishoudens aan het eind van het huidige regeertermijn ongeveer €583,61,- aan energiebelastingen moeten betalen, aldus Staatssecretaris Snel van Financiën. Dat is dan ook weer een stijging van maar liefst 38 procent.

In eerste instantie werd de consumenten voorgehouden dat ze een gemiddelde €532,- aan energiebelasting zouden betalen. Staatssecretaris Snel moest dus terug komen op het rooskleuriger gepresenteerd beeld. Het vertekend werd aan het licht gebracht mede door mensen die bijna of geen energiekosten maken. Dat komt omdat ze zelf middels zonnepanelen hun energie opwekken.

Energiebelasting blijft een gevoelig onderwerp

Aan dit onderwerp is er eerder reeds aandacht besteedt. Toch is het niet eenvoudig om een pasklaar antwoord of oplossingen te geven. Dat komt omdat die er nu niet zijn. De energienota van huishoudens wordt steeds meer opgejaagd en men vraagt zich nog steeds af hoe verder? GoedkoopsteEnergie.com blijft u in elk geval goed informeren over dit vraagstuk.

 

Plaats een reactie