Eneco plaatst kandidaat-koper bij op de lijst

Eneco staat op de schappen om verkocht te worden. Verschillende kandidaat-kopers hebben zichj de afgelopen tijd gemeld om dit bedrijf over te nemen. Een veiling zal zorgen voor de uiteindelijke gunning. Ook de burgerbeweging onder de naam Den Haag Fossielvrij heeft zich gemeld om mede te dingen. Dat gebeurde op zondag. Energiebedrijf Eneco is enorm in trek en vele speler willen de aandelen dus in handen hebben. De hoogste bieder zal via de veiling de trotse bezitter moeten worden.

Eneco in handen van ‘het volk’

De burgerbeweging heeft besloten mee te doen aan de veiling, om een poging te wagen de overname door één der multinationals te stuiten. Onder andere Shell en ook Total zijn op jacht om Eneco over te nemen. De woordvoerder van Den Haag Fossielvrij, Joeri Oudshoorn, geeft aan dat de beweging zich sterk maakt om dat te voorkomen. De beweging heeft oog voor het Haagse warmtenet van Eneco. Het resterend deel zal de beweging dan weer doorverkopen, evenals de elektriciteitstak.

Den Haag Fossielvrij heeft zich dus nu ook gemeld voor de overname naast de andere  geïnteresseerde partijen Total en Shell/PGGM.

Megaclaim Eneco dreigt mis te lopen

De provincie en de Utrechtse gemeenten zijn bezig een megaclaim te leggen op energiebedrijf Eneco, echter dreigt het mis te lopen. Het regionaal energiebedrijf REMU werd indertijd voor ongeveer 1 miljard euro verkocht aan Eneco door de gemeenten en de Utrechtse provincie. De Utrechters verwierven toen ook een paar rechten zoals het recht op een winstpercentage indien Eneco voor 2010 gedeeltelijk of volledig verkocht zou worden. Echter loopt dat niet goed op dit moment. Dat recht is volgens de Amsterdamse rechtbank komen te vervallen.

Eneco energie blijven ondersteunen

Het zal toch niet veel veranderen aan de benadering van Eneco als bedrijf. De inzet voor een duurzamer Nederland zal blijven bestaan en voorkomen in de processen van het bedrijf. Maak dus gebruik van uw recht om energie te vergelijken. Ontdek als Eneco ook het voordeel voor u met zich meebrengt. Is dat niet het geval? Dan mag u gerust ook kiezen uit de andere energie aanbiedingen op GoedkoopsteEnergie.com. Bespaar met een online overstap tot wel honderden euro’s aan energiekosten.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie