Eneco in het vizier van Total

Eneco is in het vizier van Total ter overname. Het oliebedrijf van Franse oorsprong is aan het bekijken hoe de overname gedaan zal kunnen worden. Op dit moment zijn  de oliebedrijven zoals Shell en Total op uit om zich te vestigen op comsumentenmarkt voor energie-en gaslevering. Deze transitie heeft onder andere te maken met de striktere regelgeving rondom het gebruik van fossiele brandstoffen. Alles slaat nu om het verduurzamen, waardoor in de toekomst de vraag naar diesel en benzine zal afnemen in de toekomst. 

Overheid staat achter elektrisch rijden

De overheid bespaart kosten noch moeite om het elektrisch rijden te bevorderen. Er wordt heel veel geld gestoken en ook veel tijd besteedt aan het bewust maken van de bevolking. Tot op dit moment is er nog een aardig prijskaartje gekoppeld aan elektrisch rijden. Maar dat zal niet al te lang meer zo blijven. De overheid werkt hard aan om een spoedige transitie van reguliere auto’s naar elektrische auto’s te bewerkstelligen. Vanuit het particulier wezen wordt er niet veel heil gezien in het elektrisch rijden. De lease-rijders zien daarentegen het voordeel wel heel goed. Daar heeft de overheid voor gezorgd, gezien het feit dat de fiscale voordelen nu bij de zakelijke rijders vandaan wordt gehaald.

Vraag naar benzine en diesel onder druk door opmars elektrische auto

Oliebedrijven zullen op den duur steeds verder afstand moeten doen van fossiele brandstoffen zoals benzine en diesel. Het klinkt gek, maar ze zullen in de toekomst een risico vormen voor de bedrijven. Ook de waterstofauto die een mythe leek toen, is nu weer goed in beeld. De energiebedrijven zullen in de toekomst een rol gaan vervullen bij het laden van de auto’s en is die markt dus nu een trekpleister voor onder andere oliebedrijven. Shell ziet er in elk geval zeker heil in om een energiebedrijf over te nemen. Om dat te realiseren gaan zij zelfs hun bedrijfsstructuur aanpassen. Mar het zal niet zonder slag of stoot gaan, want milieuorganisaties vinden het niet gepast dat een oliebedrijf een energiebedrijf zal overnemen.

Transparante veiling Eneco

Niet alleen de twee oliebedrijven staan in de rij om Eneco over te nemen. Er zijn sowieso meerdere gegadigeden die een bod zullen uitbrengen. De aandeelhouders van Eneco hebben dus werk om het overnamebod goed op te stellen. de verkoop van het energieberijf wordt bij de veiling gecontroleerd. Daarna zijn de aandeelhouders aan zet om een besluit te nemen. In het ergste geval mag Minister Wiebes ook zijn veto uitspreken. Echter is hij de mening toegedaan dat er tot op dit moment nog geen reden is om het overname proces te beïnvloeden. Uiteindelijk zal de koper een aantal processen moeten doorstaan alsvorens zich de echte eigenaar te noemen van Eneco.

Overname Eneco heeft geen effect op de klant

De toekomstige overname van Eneco zal geen effect hebben op de service naar de klant toe. In elk geval niet negatief. Wilt u dus Eneco-klant worden? Of bent u die reeds? Laat u dan niet afschrikken. Blijf klant of wordt juist klant van Eneco. Laat zelfs een berekening maken op basis van de door hun geboden tarieven. Eneco staat klaar om u welkom te heten. Vergelijk alle energie aanbiedingen en ontdek het voordeel. Wat heeft u nodig? Om energie te vergelijken heeft u allen nodig uw postcode/huisnummer en het verbruik. U ziet na enkele seconden welke de goedkoopste energieleverancier is van 2019 op basis van uw situatie.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie