Eneco in het vizier van Shell en PPGM ter overname

Eneco kan mogelijk overgenomen worden door de Shell en Pensioenfonds PGGM. Dat wordt nu onderzocht. Per brief hebben beide bedrijven wel reeds kenbaar gemaakt dat ze interesse hebben. Er is eind 2018 een aankondiging gedaan over de verkoop van aandelen door Eneco. Wel is er een voorwaarde: de zittende aandeelhouders mogen ook helpen beslissen wie de aamdelen allemaal koopt. Daarnaast vinden de 53 gemeenten die aandeelhouder zijn ook dat het van groot belang is dat Eneco ‘groen’ blijft. 

Eneco moet blijven op de ingeslagen weg

De huidige koers van Eneco is reeds bepaald in grote lijnen. Shell en PPGM hebben geen problemen mee om na een eventuele overname dit voort te zetten. Als het om duurzame energieprojecten gaat heeft PGGM al ruime bekendheid verworven en Shell is op dit moment ook aardig op weg met het vastleggen van een duurzame footprint. PGGM probeert haar invloeden overal merkbaar te maken. Recent hebben ze Ennatuurlijk van Essent overgenomen( grotaandeelhouder). Ennatuurlijk staat bekend als een goed draaiend warmtenetwerk. En bij een eventuele overname kan dat del van Eneco ook toegevoegd worden. De regio Zuid-Holland wordt door Eneco namelijk als voorzien van stads- en bodemwarmte.

Shell doet ‘groene’ zaken in de VS

Shell heeft in de VS al de reputatie van een groothandelaar van duurzame energie. Dus dat geeft een indicatie dat er veel potentie in zit. Wat zit er voorv de aandeelhouders van Eneco in? De overname kan de huidige aandeelhouders ongeveer 3 miljard laten bijschrijven op hun rekeningen. Ook hoeven ze niet te twijfelen aan de koers die Eneco zal opgaan. Deze zal zeker verder versterkt worden door de overname. Met de financiële ‘backing’ van beide bedrijven gaat Eneco een heel zekere toekomst tegemoet.

België ook in de ban van Eneco

De oprichting van België vond plaats in 1995 en het personeelsbestand is ruim 3500 medewerkers. Het klantenbestand is over de afgelopen jaren flink gegroeid en telt ongeveer 2.8 miljoen klanten. Overnames zoals dat van Oxxio, Eon, Eni en Dong Energy hebben gemaakt dat dit aantal onder andere is bereikt. Ook in België zijn de duurzame producten van Eneco te krijgen, namelijk groene stroom en aardgas. Verder zal dat aanbod nog verder groeien met het in gebruik nemen van de Windpark Norther. Eneco vormt samen met nog twee andere partijen het eigenaren trio van dit windpark.

De Nederlands consument kan kiezen voor 100% duurzame energie bij Eneco. U mag als klant dan zelf kiezen als u gaat voor windenergie of zonne-energie. Eneco is reeds gevestigd op de energiemarkt. Vandaar de interesse die ze genieten van grote partijen. Op dit moment is de gemeente Rotterdam de grootste aandeelhouder gevolgd door als tweede de gemeente Den Haag.

Zijn de tarieven van Eneco zo voordelig als ge-adverteerd?

Een overname zal voor de klanten van Eneco in feite niet zichtbaar moeten zijn. Een overname door welk bedrijf of bedrijven is gebonden aan afspraken. Als nieuwe klant van Eneco mag u gewoon verwachten wat Eneco altijd levert: energieproducten tegen de scherpste prijzen op de markt. Wilt u deze uitspraak toetsen? Probeer dan eens een energievergelijking uit. Dat zal dan uitwijzen als Eneco daadwerkelijk voordelige tarieven heeft op uw adres. Start het vergelijken van energie en bekijk de mogelijkheden. U zult veel voordelen ontdekken.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie