Eneco Groep wordt officieel verkocht

De kogel is door de kerk. Het besluit is genomen door de Aandeelhouderscommissie (AHC) , de Raad van Bestuur van Eneco Groep en de Raad van Commissarissen om via een veiling het bedrijf te verkopen. Dit besluit tot  privatisering is niet over één ijs gegaan. Uiteindelijk werd zelfs de Centrale Ondernemingsraad(COR) geraadpleegd over de verkoop en heeft een positief advies uitgebracht. De Verkoop mag dus door het proces heen lopen.

Privatiseringsproces zorgvuldig onderzocht

Voorafgaand aan de privatisering moest er wat voorwerk gedaan worden. Dat is dus de afgelopen maanden geschiedt. De aandeelhouders en Eneco hebben samen met hun adviseurs, de mogelijke privatiseringsopties zorgvuldig bekeken. Daaronder valt onder andere de beursgang, dual track en controlled auction. Er werd daarbij onder andere toetsing gepleegd op een marktconforme opbrengst, continuiteit van de duurzame strategie en  ook werkgelegenheid. Dit alles moest natuurlijk vallen binnen het juridisch kader welke geldt voor privatiseringen. Er daarna dus op grond van een afweging van voor-en nadelen van de diverse privatiseringsopties een besluit genomen. Zowel de aandeelhouders als Eneco gaan voor een privatisering middels een controlled auction. Eneco en haar stakeholders zijn van mening dat dit model het beste aansluit bij de belangen van het bedrijf.

Voorbereiding privatisering vergevorderd

Men is haast klaar met de voorbereidingen van de privatisering. Eneco en de aandeelhouders hebben zich heel hard ingezet om dit proces in goede banen te leiden. Met de COR zijn daarbij afspraken gemaakt over de betrokkenheid bij het proces van verkoop. Na afronden van de voorberidingsfase zal men overstappen naar de transactiefase. De transactiefase heeft als doel om een geschikte bieding van een partij(incl. toezeggingen en voorwaarden) ter besluitvorming voor te leggen aan de aandeelhouders van Eneco. De groep van gemeenschappelijke aandeelhouders van Eneco is 53 leden groot. Dit proces hoopt men dus zo snel als mogelijk op te pakken.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie