Enduris laat geen nieuwe 1 x 40 A elektriciteitsaansluitingen toe

De kogel is door de kerk. Per 1 januari 2019 laat Enduris het niet meer toe dat toekomstige  klanten de 1 x 40 A optie  kiezen. Dat geschiedt doorgaans bij de aanvraag van een elektriciteitsaansluiting. 

Afname vraag naar 1 x 40 A aansluitingen

De 1 x 40 A aansluitingen worden niet meer zo frequent als voorheen aangevraagd om als nieuwe aansluiting te plaatsen. men verkiest er nu eerder voor om tegen dezelfde kosten een 3 x 25 A aansluiting aan te vragen. Een wijziging in de voorschriften heeft dat alles mogelijk gemaakt. Het is volgens de voorschriften mogelijk om nu een 3-fasen installatie op te zetten tegen dezelfde kosten van een 1-fase installatie. De keus is dus in principe al snel gemaakt.

Energietransitie speelt ook een rol

De energietransitie speelt een significante rol bij de vraag naar een hoger af te nemen of anderzijds in te voeden vermogen toe. Mede door de toepassing van zonnepanelen wordt dit onder andere ingevoegd. Woningen die 1-fasig zijn aangesloten zullen dus in de nabije toekomst omgebouwd moeten worden naar 3-fasen. Wel komt erbij kijken dat de klant een bepaald tarief zal moeten betalen voor deze omschakeling. Dat is niet iets waarmee de klanten blij mee zijn( terechte opmerking). Enduris wilt haar klanten beschermen en geeft dus nu geen 1 x 40 A aansluit toestemming meer per 1 januari 2019.

Zo een besluit van Enduris kan als een pro-actieve gezien worden. Gewoon simpelweg anticiperen wat de markt zegt en het toepassen om de klant tegen verdere kostenderving te beschermen.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie