Eandis neemt energieopslagsysteem af van Alfen

Het logistieke centrum van Eandis in lokeren, België neemt een slim energieopslagsyteem over van Alfen. Eandis is namelijk netbeheerder en is steeds op zoek naar alternatieven om hun service te verbeteren. Alfen die een specialist is in het ontwerpen van energieoplossingen voor de toekomst heeft dus een goede oplossing bedacht volgens deze netbeheerder.

Hoe werkt het energieopslagsysteem?

Dit systeem is speciaal ontworpen om het eigen verbruik van de energieopwekking te optimaliseren via zonnepanelen op het dak. Dit opslagsysteem heeft men de naam ‘The Battery’ gegeven. Het doel van Eandis is om hun distributiecentrum zo duurzaam en energieneutraal mogelijk te maken. De rol van ‘The Battery’ zal zeker ook een belangrijke zijn in dit proces.

Wat is de positie van Eandis op de Belgische energiemarkt?

Vanaf 2009 is Eandis actief als distributiesysteembeheerder in meer als 229 steden en gemeenten in Vlaanderen. Hiemede zijn ze verantwoordelijk voor het voorzien van circa 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven van elektrische stroom.Het dak van het logistieke centrum van Eandis in Lokeren dient sinds kort ook als vestiging van 375 kWp zonnepanelen. Hier komt The Battery goed aan te pas. De zonne-energieproductie kan soms flucturen en een mindere invloed hebben op de eigen werkzaamheden van Eandis. Alfens batterij enerieopslagsysteem zal dit moeten verminderen of zelfs moeten neutraliseren. De implementatie van The Battery betekent als eerst dat de toenemende elektrificatie van de lokatie verbeterd wordt. Daarnaast zal de overgang van apparatuur en voertuigen op fossiele brandstoffen naar duurzame brandstof (elektriciteit) gestimuleerd worden.

Opslagsysteem met 140 kW aan capaciteit

Het opslagsysteem geleverd door Alfen heeft een vermogen van 140 kW. Dit wordt verbonden met het logistieke centrum van Eandis. Daarnaast biedt Alfen ook nog aanvullende mogelijkheden aan. Er kan bijvoorbeeld ook nog een platform opgezet worden om het systeem op afstand te kunnen besturen. Dit leidt natuurlijk weer tot een stukje optimalisatie van het  eigen verbruik van hernieuwbare energie en ook de spanningsregeling.

Dit is een heel mooi voorbeeld van een goede ontwikkeling bij een netbeheerder. In de toekomst kunnen Nederlandse netbeneerders ook mogelijk zulke samenwerkingen aanspannen met Alfen. Energieoplossingen zullen de komende periode in trek zijn en alfen kan een zeer belangrijke bijdrage leveren om bepaalde aspecten van de energievoorziening beter aan te pakken. GoedkoopsteEnergie.com volgt in elk geval de zaken zeer nauwlettend en blijft u dan ook op de hoogte houden.

Plaats een reactie