E.ON Benelux wordt verkocht aan Eneco groep

Uniper Benelux (E.ON) draagt haar Nederlandse activiteiten over aan de Eneco Groep. Daarmee wordt bedoeld dat de verkoop-en leveringsactiviteiten nu uitgevoerd zullen worden door Eneco Energie. Op papier hebben de twee energiebedrijven reeds getekend voor akkoord. Uniper is van oorsprong een Duits bedrijf en heeft in 2016 EON onder haar vleugels genomen. Uniper is een energieleverancier die energie produceert en levert (energie, gas en warmte). Echter is meer dan 50% van de energiemix die Uniper levert nog als bron de fossiele brandstof. Eneco kan dus daar binnenkort wel wat verandering in brengen door deze circa 200.00 klanten te voorzien van duurzame energie.

Eneco gaat voor uitbreiding, terwijl Uniper gaat voor verhoging van de productie

Binnen niet al te lange tijd zal Eneco de levering doen van energie aan de 200.000 klanten die ze hebben overgenomen van EON. Het klantenbestand van Eneco wordt dus flink vergroot. Aan de ene kant is dat goed voor het bedrijf. Door de privatisering zijn alle inkomsten welkom om de banen veilig te stellen. Daarnaast wilt men ook de zekerheid hebben dat Eneco het duurzaam karakter voortzet. Alhoewel Eneco die activiteiten van EON heeft overgenomen zullen zij ook uiteindelijk verkocht worden aan gegadigden. De geruchten doen de ronde dat Eneco per 16 februari 2018 ook officieel ten verkoop is voorgedragen. De toekomstige aandeelhouders/eigenaren hebben in elk geval een goed klantenbestand om over te nemen. Met name Engie en olieconcern Shell hebben interesse in de overname van Eneco.

Effecten voor de EON klanten

Bij de overname verandert in wezen niets aan de contractvoorwaarden en de tarieven. Die blijven ongewijzigd. Op termijn worden ze wel klant van Eneco en kunnen profiteren van de verduurzaming. Daarnaast worden de EON klanten beter bekend met besparen via energiediensten -en producten van Eneco. Voorbeelden zijn onder andere de slimme thermostaat Toon, een thuisbatterij of  het Hollandse wind pakket.

Voor de ongeveer 200 bestaande EON medewerkers is er verder geen nieuws. Deze zullen normaal tot november werken in het hoofdkantoor dat gevestigd is te Eindhoven. Daarna zal men pas kijken of deze verhuizen naar Rotterdam of als men ze een vertrekregeling zal aanbieden. Voor de klanten geldt dat de voorwaarden van de contracten (EON)gewoon lopen tot aan de einddatum. Loopt het contract af? Dan kunnen de voormalige klanten van EON overstappen naar een andere leverancier of gewoon aangesloten blijven bij Eneco. Voor nu bekijken beide bedrijven hoe het verloop van de bedrijfsactiviteiten zal zijn. Er zijn in dit geval veel opties die men kan gebruiken om te komen tot een goed verloop.

Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie