DuurzaamInvesteren verkoopt aandelen aan Greenchoice

Er wordt op allerlei manieren getracht om duurzame projecten op gang te brengen binnen Nederland. Men probeert het via diverse kanalen en samenwerkingsverbanden. Zo ook energieleverancier Greenchoice. Deze heeft recent een minderheidsbelang aangekocht in DuurzaamInvesteren. De laatste staat ook wel bekend als het grootste investeringsplatform voor duurzame projecten. De investering gedaan door Greenchoice heeft een groter doel. Middels deze investering wilt Greenchoice namelijk nieuwe, lokale duurzame energieprojecten helpen financieren via onder andere crowdfunding. De opzet van is om de decentrale energietransitie een injectie te geven.

Greenchoice op een verduurzamings missie

De samenwerking met DuurzaamInvesteren is een weloverwogen stap gemaakt door Greenchoice. Het past namelijk heel goed in de strategy van Greenchoice die als één van de aanjagers van de decentrale energietransitie wordt gezien. Wat betekent deze samenwerking voor klanten van Greenchoice? Deze samenwerking met DuurzaamInvesteren maakt het mogelijk voor de klanten van Greenchoice om te investeren. Ze verkrijgen dan de mogelijkheid om ook deel te nemen in lokale duurzame energieprojecten. Het is een ambiteus project, maar men wilt een signaal sturen naar de rest van Nederland om zulke projecten te realiseren. Het groter doel is om Nederland verder te vergroenen.

Investeren in lokale projecten vergroot betrokkenheid

Greenchoice zoekt altijd naar manieren om de betrokkenheid van de klanten te garanderen. Bij dit project bijvoorbeeld kunnen klanten investeren in duurzame energieprojecten. Ze worden dan dusdanig betrokken bij lokale energieopwekking. Dit moet een spin-off effect op gang als het gaat om de decentrale energietransitie. Die moet gaan versnellen en dat kan alleen maar goed van de grond komen als het samen wordt gedaan. Samen gaan zaken veel sneller dan wanneer men er alleen op uit gaat.

De doelen moeten en kunnen gehaald worden. Greenchoice heeft altijd een positieve kijk gehad en heeft nu nog een manier gevonden om actiever te participeren. Het management team van Greenchoice heeft er in elk geval zin in.

Plaats een reactie