Deze herfst op energie besparen, dat kan!

De herfst is intussen aangebroken. Lekker tijd om weer te genieten van die leuke boswandelingen of om lekker knusjes bij elkaar te kruipen. Heerlijk is dat! Echter brengt de herfst ook een paar zaken met zich mee waarop u wel moet letten. Tijdens de herfst zal u waarschijnlijk veel vaker de lichter aandoen, de verwaming hoger stellen en ook een paar extra minuten onder de hete douche doorbrengen. Allemaal zaken om u leven wat comfortabeler te maken tijdens de opkomende vorstperiode. Comfort kost vaak genoeg geld. Dus als u er niet al te serieus mee omgaat kan het een verhoogd energiefactuur betekenen. En herfst is slechts de voorloper van de winter! Goedkoopsteenergie.com geeft u alvast enkele tips om de energiekosten te drukken. Leest u zelf eens mee.

Besparen op verwarming

De herfst brengt alvast een beetje kou met zich mee. De verwarming laat u zijn werk doen, maar dat merkt u al snel aan uw energiefactuur. U moet er dus slimmer mee omgaan. We hebben een paar tips die u kunt gaan gebruiken om te besparen.

  • De temperatuur aanpassen aan de ruimte. In de badruimte kunt u de temperatuur best wel hoger stellen dan in een kamer die zelden wordt gebruikt.
  • Een regelmatige controle op uw verwarmingsinstallatie is aan te bevelen. Heeft u een verouderde of slecht afgestelde installatie? Dan kunt u die zo snel als mogelijk vervangen. Ze kunnen best wel energieverslinders zijn.
  • Warmte in huis is nodig, daarom staat de thermostaat standaard op graden 23°C. Dat kunt u echt wel bijstellen. Met een beetje dikke trui aan in huis kunt u hem een paar lager stellen. Uit onderzoek is overigens gebleken dat de ideale kamertemperatuur ligt tussen de 18°C en 20ºC.
  • In de nacht kunt u de temperatuur best wel een paar graden terug draaien. Het is wijs om dit een uur voor het slapen gaan te doen. Is het te warm in de kamer dan krijgt u te maken met droge lucht. Dat is niet alleen slecht voor uw nachtrust, maar ook voor uw energiefactuur.

Simpele aanpassingen zorgen voor besparing op energiekosten

Tijdens de herfst en winter wordt het steeds eerder donker en het duurt ook langer. U gebruikt dus vaker uw verlichting in huis en op het terras. Het is nodig! Door het aanbrengen van een paar simpele aanpassingen kunt u gaan besparen op energie.

  • U kunt ervoor kiezen om uw lampen te dimmen of om lampen met een lagere wattage te kiezen. De besparing gaat u zeker merken.
  • Energiezuinige lampen hebben niet zomaar die benaming gekregen. Ze drukken de kosten wel degelijk omlaag. Wel moet u bij het kopen erop letten dat ze een A-label op de verpakking hebben. Die lampen branden het zuinigst.
  • Bevinden er zich niet altijd mensen in bepaalde ruimtes in huis? Laat die lampen dan uit! U kunt ook tijdschakelaars of bewegingssensoren plaatsen om het simpeler te maken.
  • Het drogen van de was zal weer een stuk lastiger zijn. De droogkast gaat dus weer gebruikt worden. Of toch niet? Haal de droogrek gewoon weer van de berging. laat de kleren overdag hangen en gebruik pas in de avond de droogkast. Het tarief is in de nacht best wel lager of u wacht gewoon totdat u grote was doet om de droogkast te gebruiken.

Dit zijn slechts enkele eenvoudige tips om te besparen op energie.Hierdoor kunt u allerlei nare verrassingen voorkomen als u uiteindelijk uw energierekening moet betalen. Goedkoopsteenergie.com helpt u ook om middels tips en het vergelijken van energie besparen. Ook de energieaanbiedingen die kunnen zorgen voor besparingen vindt u op de website. Wat moet u doen? Gewoon de site van goedkoopsteenergie.com bezoeken en besparen.

Plaats een reactie