Den Haag gaat ook voor aardgasvrije policy

De afgelopen week werd de Haagse Energietop georganiseerd. Deze energie top is van groot belang voor Den Haag. Tijdens deze energietop hebben zestien organisaties(stakeholders) hun handtekening onder een principe akkoord plaatsen. Den Haag moet nodig verduurzaamd worden, althans dat is het voornemen. Men wilt in de toekomst minder afhankelijk zijn van aardgas  en daarom gaan deze organisaties aan de slag om het alvast voor te bereiden. Onder andere de gemeente Den Haag, bewonersorganisaties, woningcorporaties, netbeheerders, grote VVE’s, energieproducenten en woningcorporaties maken de dienst uit. Ook Stedin nam deel aan dit initiatief. Het akkoord werd getekend door hun Chief Transition Officer David Peters.

Stappenplan voor verduurzaming Den Haag

Men wilt volgens een stappenplan te werk gaan om Den Haag tegen 2040 verduurzamd te hebben. Het gebruik van aardgas voor de verwarming van gebouwen zal tegen die tijd niet meer nodig zijn. Stedin doet nú al het voorwerk. Ze zijn aan het bekijken waar het gebruik van aardgas totaal uit kan. Men heeft bijvoorbeeld aangeven dat in Mariahoeve en Zuid-West de komende vijf jaar er vervangingen van de gasleidingen moeten komen. Stedin wilt dus nu al zitten met de andere stakeholders en mogelijkheden voor het vervangen van aardgas identificeren en toepassen.

Bewoners nemen ook zelf het initiatief

Stedin ziet het vervangen van de gasleidingen als een optie. Den Haag kent veel wijken waar de bewoners meedenken en ook actief meedoen. De buurtorganisaties kunnen zelf uit aangeven als ze het gebruik van aardgas willen afschaffen in de buurt. Stedin heeft aangegeven bereid te zijn om daar een bijdrage aan te leveren. Den Haag is een gemeente die bekend staat om grote successen als het gaat om bewonersinitiatieven. Als gemeente is het een feit om trots op te zijn als de burgerij zelf actief ondersteunt. Den Haag biedt dan ook graag de ruimte samen met de andere partners.

Zo een belangrijke gebeurtenis mag zeker niet aan u voorbij gaan. GoedkoopsteEnergie.com zorgt voor een constante aanvooer van relevant nieuws. Als het gaat om ontwikkelingen op de energiemarkt is deze website aan te raden om te volgen. Dan weet u welke trend zich aan het ontwikkelen is.

Plaats een reactie