Daling wereldwijde investeringen energie in 2016

Wereldwijde investeringen op het gebied van energie zijn in het jaar 2016 voor het tweede jaar op rij afgenomen. In 2015 was er dus ook al een afname van de investeringen. Dit alles wordt veroorzaakt door de verdere daling van de investeringen in olie en gas. Een kettingreactie die dus verdere ontwikkeling stremt. Deze melding is gedaan door het internationale energieagentschap IEA op dinsdag.

Globale investeringen gaan omlaag

Het vorig jaar gingen de globale energie-investeringen omlaag met niet minder dan 12 procent tot in totaal 1700 miljard dollar. Een enorme klap gezien de resultaten die er in de recente jaren geboekt zijn mede door de investeringen. Een lichtpunt is wel dat er wel meer geld gestopt werd in het efficiënter maken en het uitbreiden van de energienetwerken.

Aan de andere kant werden als gevolg van de lage olieprijzen minder investeringen gepleegd door de olie- en gasbedrijven.China heeft ook veel minder dan normaal investeringen gedaan in de kolencentrales.

De investeringen voor hernieuwbare energie zijn vorig jaar licht gedaald tot een bedrag van 297 miljard dollar meldt het IEA verder. Wel mag gesteld worden dat hernieuwbare energie aanzienlijk meer opbrengt dan een jaar of vijf terug. Dit is het resultaat van heel goede verbeteringen in technologie voor wind-en zonne-energie. Het is verwachtbaar dat dit de komende jaren wel weer een stijgende lijn zal volgen. Vooruitgang wordt zeker geboekt als er investeringen worden gepleegd daar waar nodig.

Goedkoopsteenergie.com is meer dan alleen een vergelijkingssite. Het delen van informatie aangaande energie is nodig, zodat u ook de ontwikkelingen op de voet kunt volgen. Wat vindt u nog verder op de website? Op de website vindt u verder bespaartips, de aanbieders  en ook hun meest recente aanbiedingen.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie