Besparingstips !

Kostenbesparing is nooit teveel binnen een huishouding

Energiebesparing is heden ten dage niet meer weg te denken binnen de samenleving .Een hoge energierekening heeft mening huishouden wel eens doen opschrikken aan het eind van het jaar. Uitgaven van deze aard kunnen flink naar beneden gebracht worden door energiebesparende maatregelen goed toe te passen . Besparingstips kun je immers van het internet halen , maar de toepassing van de tips ligt geheel aan de gebruikers.

Creër uw eigen voordeel

Bespaartips zijn er voldoende en met het goed gebruik van ze kunt U de vaste kostenpost aardig verminderen. U zult zich vaker afvragen waarop U moet letten om te besparen ? Welke apparaten hebben een hoog energieverbruik en hoe dat verbruik  te verminderen ? Middels een reeks van tips zijn deze vragen te beantwoorden. Energiebesparing levert  een  positief voordeel voor uw budget en is ook milieuvriendelijk. De komende periode zullen wij U een paar tips geven de gemakkelijk toe te passen en op volgen zijn.

Lees hier 10 bespaartips:

  • Energielabels A(+++) -Energiezuinige apparaten , te herkennen  aan energielabel A (+++) , kunnen helpen met het besparen van energiekosten . Op het label staat aangegeven wat het gemiddeld verbruik per jaar in kWh zou kunnen zijn . Bij nieuwe aankopen kunt u altijd de informatie nalezen en op basis daarvan een goede keus maken .
  • Televisie – We besteden over het algemeen redelijk veel tijd voor de televisie.  Het gebruik van de televisie en besparing kunnen gecombineerd worden . Let u bij de aanschaf erop dat er gevraagd wordt naar een Led-lcd televisie , deze zijn het energiezuinige schermen . Plasmatv’s en  Lcd televisies zijn minder zuinig. De grootte van het scherm is ook van belang voor het stroomverbruik. Kleine schermen gebruiken uiteraard minder energie.
  • Spaarlampen- Gebruik energiezuinige led-en spaarlampen, vooral op plaatsen waar ze het vaakst aan moeten . De resterende gloeilampen kunt u dan langzaamaan vervangen . Besparing door gebruik van spaarlampen kan per jaar tot tientallen € oplopen .
  • Verwarming-  Zet de verwarming ’s nachts wat lager bv. 15 graden i.p.v 17 graden , het is absoluut niet zo dat de verwarming dan in de ochtend meer energie nodig heeft om op te warmen . De besparingen lopen per jaar op tot tientallen € .
  • Douchen – Kortere douches nemen in plaats van uitgebreid te badderen . Het gebruik van speciale douchekoppen die helpen met het besparen van warm water. Een energiebesparende douchekop verdient zijn aankoop al snel terug en de besparing op uw waterrekening gaat ook goed te merken zijn .
  • Kieren en naden -isoleren Energie besparen in een tochtig huis kan aardig wat uitdagingen met zich meebrengen. een beetje extra verwarming en de energierekening stijgt. Naden en kieren kunnen met tochtstrips  , tochtband of ander isolerend materiaal aangepakt worden . Het gebruik van een brievenbusborstel helpt ook aardig. Besparen en ook nog een aangenaam temperatuur in huis.
  • Wasmachine- Het wassen van kleren kan voor aardig wat energieverbruik zorgen , vooral bij wekelijks gebruik van je wasautomaat . Een simpele handeling die kan zorgen voor besparing is het doen van wasjes met een temperatuur van 30 graden i.p.v. 40 graden . Is een besparing van 30 procent.
  • Drogen van Kleding – Als het gunstig weer is kunt u de was altijd ophangen  en het gebruik van een droger verminderen . Energie besparen door gebruik van natuurlijke elementen.
  • Radiatorfolie- De verwarming hoeft met het gebruik van radiatorfolie niet zo hard gestookt te worden . Radiatorfolie zorgt ervoor dat je minder verlies van warmte hebt. Het is simpel aan te brengen  middels  het beplakken  achter de radiator en is aan de schaffen bij de gemiddelde doe-het-zelf -zaak . Nog een besparing door een simpel foefje.
  • Sluipverbruik – Apparaten als tv’s, computers en dergelijke kunnen het best uit gedaan worden indien ze niet gebruikt worden . Niet op de stand-by mode (slaapstand) plaatsen , omdat ze in deze toestand nog stroom verbruiken . Volgens  recente cijfers is een gemiddeld huishouden per jaar zo een 450 kWh kwijt aan verbruik door slaapstand van de toestellen (€100).

 

Als consument moet u zo besparingsgezind mogelijk kunnen leven om echt voordeel te kunnen halen . Gelden verkregen uit besparingen kunnen altijd gebruikt worden om leuke dingen mee te doen . Besparingen gedaan door u in combinatie met  de voordeligste energieleverancier in uw wijk of stad kunnen het begin zijn van een mooie periode . Blijft u ons volgen voor de weetjes en laatste voordelen .Vergelijk de leveranciers en haal uw voordeel !!!

Plaats een reactie