Besparen op gas in de winter? Helemaal niet onmogelijk!

Is het echt wel noodzakelijk om op gas te besparen tijdens de strenge winter? Gaat het geen effect op de temperatuur in huis? U zal als consument niet in de kou willen zitten thuis. Begrijpelijk dat u dan hesitant bent om te besparen op gas. Maar er zijn wel methoden om te besparen, een graadje minder kan best opgevangen worden. Na het lezen van dit artikel kunt u gerust uw thermostaat één graad lager stellen. Dat graadje minder kan ervoor zorgen dat u ruim €80,- extra per jaar over kan hebben. De temperatuur moet natuurlijk wel aangenaam blijven in huis. Dat is zeker wel mogelijk, gewoon de aanpassingen laten plegen die noodzakelijk zijn. De wintermaanden staan in het teken van een verhoogde gasverbruik. Uw CV-ketel zal in de winter zeker meer uren draaien en dat moet betaald worden.

 Lagere temperaturen zorgen voor besparing op gas

Om te besparen hoeven er niet altijd drastische maatregelen genomen te worden. Het is soms een kwestie van creativiteit aan de dag leggen. Neem we aan het lichaam een voorbeeld merken we dat die zelf zorgt voor verwarming tijdens het bewegen. Tijdens het rennen bijvoorbeeld neemt de temperatuur van het lichaam toe. Het lichaam past zich zo ook aan als de thermostaat in huis één graad lager wordt gesteld. Volgens studie is een gemiddelde temperatuur van 20ºC voldoende om het huis goed te verwarmen. Stelt u de temperatuur bij naar 22°C dan kan het voorkomen dat het te warm wordt en dat zult u daarnaast ook nog merken in uw zak. U kunt bijvoorbeeld starten met het uitdoen van de verwarming op plaatsen in huis waar u op dat moment niet bent. De radiator in de bad/toiletruimte kan bijvoorbeeld uitgedaan worden als u niet in die ruimte bent.

Alternatieven voor het gebruik van de radiator

De radiator hoeft niet altijd aan in huis. Het zorgt voor circulatie van warme lucht in huis, terwijl er soms juist frisse lucht nodig is. De aanvoer van frisse lucht is het best wanneer de radiatoren uit zijn. Als de radiatoren uit zijn is uw dekbed uw beste vriend, deze houden u zeker wel warm. U kunt er ook voor kunnen kiezen om de radiator in de slaapruimte enkel aan te houden tijdens uw nachtrust. Het gasgebruik daalt door deze simpele handeling. Per jaar bespaart u hiermee al zo een €150,- per jaar. Maak het besparen een hobby , laat de creativiteit de vrije loop hebben. Wie weet komt u zelf met enkele ontdekkingen die het besparen nog simpeler maken. Pas bijvoorbeeld het interieur van uw woning aan. Kies kleuren die het huis warm maken en met bijpassende dekens voor op de bank kan het niet mis.

Langere nachtrust zorgt ook voor besparen op gasgebruik

Er is niets mis met een complete nachtrust. De volle 8 uren slaap was vroeger niet ongewoon in de winterperiode. Lekker onder de dekens bespaart u al een heleboel op het gebruik van gas. Heden ten dage kunt u lekker met uw tablet op bed gaan of zelfs nog tv kijken in de kamer. Daarnaast moet u ook kijken naar de groottte van uw huis en de inrichting. De grootte en de ligging van uw woning hebben wel degelijk effect op het gasgebruik. Een vrijstaande woning moet heel anders aangepakt worden dan een apartement. U gaat hier extra moeten letten op de isolatie van de muren en ook de ramen moeten voorzien van dubbel gaas. Het stoken kunt u zo een beetje verminderen. Mensen die in een appartement wonen moeten meer rekening houden met de omliggende appartementen.

Het vergelijken van energie zorgt altijd voor een lagere energierekening

Gebruik dikkere gordijnen voor de ramen, houdt de kou buiten. Plaats isolatie strips bij de ramen die ervoor zorgen dat de warmte in huis blijft. Probeer het en u zult merken dat uw energiefactuur flink lager zal zijn. Pas de tips toe en kom voordeliger uit. Start ook met het vergelijken van energie en zoek ook eens de goedkoopste gasprijzen. Ziet u een voordeel? Stap dan over en profiteer van deze mogelijkheid. Bespaar op uw gaskosten.

 

Plaats een reactie