Besparen op energie tijdens de Lente

De overgang van de winter naar de lente neemt gestadig vorm aan. De kou maakt plaats voor frisse winden , meer zonlicht en mooier weer.Veel meer gelegenheid om te besparen op kosten voor het verbruik van energie. Om uw energiefactuur beter beheersbaar te maken in de lente , geven we u enkele snelle en praktische tips!

De was buiten hangen

Het is tijdens de lente gebruik om de grote schoonmaak te doen binnenshuis. Alles wordt flink opgeruimd en gewassen. Kleding kunt u nu gerust buiten hangen daar het weer dat toelaat. De droogtrommel die u heeft gebruikt tijdens de winter kunt u gerust uit laten , het toestel verbruikt dan helemaal geen energie. De natuur droogt de was volledig gratis.

Verluchten van uw huis

Het besparen van energie doet u ook door uw huis te verluchten . Door de ramen en deuren open te doen zorgt u voor een goede doorstroming van lucht door uw huis. Het ventileren zorgt ervoor dat vocht en geurtjes verdwijnen uit de woning en wordt de verwarming van uw woning bevordert.

Ontdooi uw vrieskist

De lenteschoonmaak is een vaste bezigheid geworden tijdens die periode van het jaar. Tijdens de grote schoonmaak is het aan te raden om uw diepvries te laten ontdooien . Zodra er meer als  2 mm ijs gevormd is in de diepvries , gaat hij aanzienlijk meer energie verbruiken .

Doof de verlichting

Lente betekent dat de dagen langer worden en dus flink meer valt te genieten van de zon. Maakt u er zinvol gebruik van ! Het openen van de ramen en gordijnen is zeker aan te raden . Het daglicht brengt een andere sfeer in huis en is het benutten waard om uw woning te verlichten.  U kunt dus de lichten doven bij dag , dat betekent al een vermindering op de energiefactuur.

Stel de thermostaat lager

De zon straalt niet alleen licht uit , maar geeft ook warmte af. Het zorgt in de Lente dus voor verwarming van uw woning gedurende de dag en de thermostaat gerust een graad of twee lager. De verwarming hoeft dan minder vaak op en is het nog genieten van een aangename temperatuur in uw huis. Weer een besparing door het verminderd gebruik van uw thermostaat.

Verfrissende douche nemen

Het weer is minder koud buiten , dus het is niet meer constant nodig om een heet bad te nemen om je op te warmen . Neem een verfrissende douche en wees energiezuining. Een douche verbruikt ongeveer de helft van het water dat u nodig heeft om het bad te laten lopen!  Door minder energie te gebruiken voor het opwarmen van het bad gebruik bespaar je ook flink! Minder heet water verbruiken is ook energie besparen.

Besparen is altijd een uitkomst voor elk huishouden , ook door te kijken naar de aanbiedingen van de leveranciers kunt u voordeel halen.  Goedkoopsteenergie.com  geeft u met de vergelijker een inzicht van het aanbod op de markt. Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie