Bespaar thuis in de Lente

Het verbruiken van energie is met onze manier van leven haast niet meer weg te denken. De samenleving heeft door de jaren heen veel vooruitgang geboekt als het gaat om het comfort van het leven . Haast elk huishouden heeft wel een paar apparaten om de kwaliteit van het leven te helpen verbeteren . Het gemiddeld verbruik per huishouden is jaarlijks rond de 3.300 kilowattuur. Door de energie slim te gebruiken , kunt u uw energierekening flink verlagen en helpt u ook het klimaat een handje. HIER een paar tips voor u om te besparen op energie :

  • Maak gebruik van een droogrek of waslijn – Ieder huishouden heeft een wasdroger die vooral in de winter gebruikt wordt. Het gebruik van zo een wasdroger kost per keer bijna € 1,- . De Lente heeft wat milder weer en de was kan best buiten gehangen worden om te drogen . Elke keer dat u de was  buiten hangt betekent het een besparing. Is het gebruik van een droger noodzakelijk? Zorg er dan voor dat u de keuze laat vallen op een warmtepompdroger met een zo een goed mogelijk energielabel.
  • Ventilatiebox laten vervangen – Een geschatte aantal van 2,4 miljoen huishoudens maakt gebruik van mechanische ventilatie . Ongeveer 95% van dit aantal maakt nog gebruik van de oude (wisselstroom) ventilatiebox.  U bent al gauw € 80,- kwijt aan kosten per jaar met zo een box. Dat is te vergelijken met de wasmachine en de koelkast bij elkaar! De aanschaf van een moderne box (gelijkstroom ) is aan te bevelen . Het verbruik van deze boxen is 10 keer minder.
  • Vloerverwarmingspomp vervangen – De vloerverwarmingspomp zorgt voor de circulatie van warm water in huis. De meest huishoudens in Nederland met vloerverwarming  hebben een oude pomp die niet afgesteld kan worden . Deze pompen staan het geheel jaar door op de hoogste stand , ook als de verwarming is uitgeschakeld. Er zijn nu modellen op de markt die veel efficiënter werken , waardoor u de oude kunt vervangen . Het vervangen van de pomp kan een heel grote besparing voor u betekenen . U betaalt ineens in plaats van gemiddeld € 130,-dan nog maar € 20,- na de vervanging. Bestaat de mogelijkheid niet om het te vervangen? Dan kunt de pomp het best de pomp op de laagste stand plaatsen of uit doen .
  • Uitdoen van de apparaten en de stekkers uit het stopcontact halen – De apparaten hebben nu geen echte netschakelaar meer, maar nu meer een stand by- modus. Het is dus aan te raden dat u de stekkers volledig uit het stopcontact trekt. Dat kunt u met name doen met de TV, computer en stereo met randapparatuur en bepaalde keukenapparatuur.  Opladers moet u zeker niet vergeten . Deze zijn stille verbruikers als u ze in het stopcontact laat zitten . Vooral de oude modellen die warm worden verbruiken veel stroom .
  • Thermoskan gebruiken – De warmhoudplaat van het koffiezetapparaat is een grote stroomverbruiker. Het is aan te raden om uw koffie dus zo snel mogelijk over te zetten in een thermoskan . Bent u een theeliefhebber?  Schenk het water dan ook over in een thermoskan (andere) na het koken . U bespaart dan doordat u niet steeds de waterkoker aan hoeft te zetten voor een kopje koffie of thee.

Goedkoopsteenergie.com probeert u steeds een eindje op weg te helpen met het besparen op energie. Het kost geld en een besparing in deze tijd is een zeer welkome zaak.  Goedkoopsteenergie.com geeft u ook aan welke aanbiedingen er zijn voor energie op dit moment. Wees wijs en vergelijk op de site!

Plaats een reactie