Bespaar ook in de zomer op Energie

Over besparen raken we nooit uitgesproken , het geheel jaar door kunnen we het doen . Echter moeten we soms ook toegeven dat bepaalde tips niet te gebruiken zijn tijdens alle seizoenen van het jaar. Het is bijvoorbeeld in de winter bijvoorbeeld alleen relevant om extra te letten op de isolatie van het huis. Het is dan belangrijk om geen verlies van warme lucht te hebben . Men leeft in de veronderstelling dat het in de winter makkelijker om te besparen is dan in de warmere maanden . Is het wel zo dat het makkelijker is om te besparen tijdens de winter?Dat kan best mogelijk zijn, echter weten ook wij wel wat bespaartips voor de warme maanden zoals nu het geval is. Deze bespaartips voor de zomer willen wij dan met u delen . 

Bespaartips voor de zomer

De zomer is reeds begonnen en u zit zichzelf af te vragen op welke manieren u kunt besparen op het verbruiken van energie. Hier hebben we 8 handige bespaartips voor de zomer van 2017 :

  1.  De zomer is praktisch per definitie bijna vakantie voor ons . Gaat u voor langere periode uit het huis , haal dan uw koelkast leeg indien mogelijk . Zet de deur open ter voorkoming van schimmels. U bespaart zo een heleboel op energiekosten en ook minder schoonmaak werk bij terugkomst. 
  2. Check even binnenshuis welke apparaten helemaal uit kunnen. Apparaten die op standby staan zijn  ook stille verbruikers . Dit scheelt een hoop aan kWh !
  3. U hoeft zich even geen zorgen  te maken over de kosten voor het gebruik van uw droger . De natuur helpt een handje . De zon en de wind zorgen voor een aardig snelle droogtijd .
  4. Bezuinigen op de airco kan in de avonduren  ook,  door als het kan lekker een raam open te laten , Extra frisse koele lucht binnen . 
  5. Heeft u plannen om uw eigen ijs te maken in de zomer ? Ontdooi dan uw vriezer en maak hem netjes schoon . Dit scheelt een hoop energie verbruik. 
  6. Het is ook handig om te checken als er geen adapters in het stopcontact zijn vergeten. 
  7. Het verbruik van water kan een beetje toenemen in de zomer . Installeer zo snel als mogelijk van de waterbesparende filters op de kranen .
  8. U gaat wellicht op reis en wilt zeker een paar lichten aan laten . Met ouderwetse lampen gaat dat een aardig centje kosten . Investeer dan in het vernieuwen van de lampen . Maak gebruik van de laatste LED technieken . 

Het is altijd een voordeel  voor uw zak als u op de juiste manier en op de juiste tijd bespaart . Goedkoopsteenergie.com helpt u naast het besparen ook met de keuze van energieleverancier. Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie