Bespaar energie in de Lente met een paar simpele Tips

De wintervorst maakt eindelijk plaats voor de lente. Een beetje langer licht en ook meer zonlicht. Heerlijker weer om buiten bezig te zijn. De lentezon zal zeker ertoe bijdragen dat u een beter humeur krijgt. Los daarvan kan nu het huis ook weer een beetje open en kunt u de nodige herstelwerkzaamheden beginnen. Heel veel te doen wanneer het weer een beetje mooier aan het worden is. Los daarvan kunt u het gebruik van stroom ook minimaliseren. Heeft u al daarover nagedacht? Als ervaren huis-eigenaar misschien wel, maar de nieuwbakken eigenaar niet. Daarom hier een paar tips om u EXTRA te laten besparen in de lente.

Lente is aangebroken, tijd om verder te besparen

Elke periode van het jaar kent uitdagingen, maar er zijn altijd wel manieren om energie te besparen. Daarom een paar zinvolle tips die u een extraatje in uw zak zullen laten overhouden. Lees en pas de onderstaande tips toe thuis:

  • Thermostaat bijstellen- De zon komt tijdens de lente aardig naar buiten en brengt licht/warmte met zich mee. Dat betekent dat u het huis iets langer opewn kan en dat de verwarming lager gesteld kan worden of zelfs uit kan. Stel uw thermostaat een graadje of twee lager en u zult een aanzienlijke besparing merken. Door deze handeling verbruikt uw thermostaat al gauw 7%-15% minder energie. Minder te betalen maandelijks dus wat uw energiefactuur betreft.
  • De Vrieskist ontdooien- Het is nu het ideale moment om het huis open te doen en de boel schoon te maken na de lange winter. Een vrieskist die een ijslaag van meer dan twee milimeter heeft verbruikt maar liefst 10% meer stroom. Wist u dat? Niet? Gauw ontdooien en het verschil ervaren
  • Kleding buiten hangen- Tijdens de winter is het vrijwel onmogelijk om kleding buiten te hangen. De meeste huishoudens hebben dan zo een droogkast om kleding en beddengoed te drogen. Deze droogkast is echter een energievreter die uw energiefactuur de hoogte in trapt.
  • Zon in huis laten- Uw huis is waarschijnlijk lang niet open gedaan. Ook de gordijnen heeft u minder open gedaan. Dat gaat nu wel veranderen. De zon schijnt langer en het is warmer. Uw verlichting binnenshuis hoeft niet meer zo lang aan. Maak uw gordijnen open en laat de zon meer licht in huis brengen. Minder verlichting aan betekent meer besparen op energiekosten.

 Energie besparen middels kneepjes altijd voordelig

Als huis-eigenaar kijkt u constant uit naar manieren om een beetje te besparen. Vaker vergeet u echter de simpele tips om extra te besparen. De routenier overziet bepaalde zaken soms wel. Ook als u pas in uw eigen huis blijft kunnen deze tips zeer handig zijn. Nieuwe huiseigenaren zijn vaak nog onwennig en weten nog niet hoe bepaalde zaken aan te pakken. Deze tips in combinatie met het vergelijken van energie kunnen zeer gunstige voordelen hebben. Het voornaamste is een lage energiefactuur. Bekijkt u ook de energie aanbiedingen op GoedkoopsteEnergie.com en haal totaal voordeel.

Wees wijs en vergelijk!

 

Plaats een reactie