Belgische windparken op zee leveren ‘groene’ stroom aan Eneco in de nabije toekomst

Eneco blijft zich inzetten om 100% groen stroom aan de consument te brengen. Binnenkort start men met de bouw van offshore windparken voor de Belgische kust. De windparken zullen de namen Seastar en Mermaid (samen ‘SeaMade’) dragen en zullen dus dit jaar voor de kust van Zeebrugge verrijzen.

Naar verwachting zullen de 58 windmolens van Seamade vanaf 2020 ongeveer een half miljoen huishoudens voorzien van groene stroom. Dat zal dus een hele grote aanwinst zijn voor de groene energiemarkt. De windmolens van Seamade hebben met een rotordiameter van 167 meter de grootste turbines volgens deskundigen. Dat betekent dus dat die de grootste ter wereld zijn.

Eneco investeert ook in duurzame projecten

Eneco stopt veel geld terug in duurzame energieprojecten. Dat maakt dat ze altijd wel een garantie kunnen geven op de producten die ze leveren. Er zal dus ook een grote mate van participatie zijn in het duurzame project van SeaMade. Samen met Engie Electrabel en het consortium Otary heeft Eneco voor totaal 1,3 miljard euro aan financiering van het duurzame project goedgekeurd gekregen deze week. De stroom zal door Eneco afgenomen worden via een power purchase agreement die over meerdere jaren zal lopen. Dit is onder andere besproken met de andere aandeelhouders.

Eneco blijft duurzaam groeien

Het afnemen van de groene stroom afkomstig van de windparken past 100 procent in het straatje van het duurzame energiebedrijf. Eneco groeit zodanig dat klanten het verschil voortdurend merken in de duurzaamheid en aangeboden slimme energiediensten. De producten van Eneco hebben altijd een onderlinge samenhang welke leidt tot het beste recept om te besparen.  Inmiddels is Eneco ook goed zichtbaar in België vanwege de ENI overname. Er zijn een groot aantal klanten overgenomen door Eneco die zeker ook voorzien zullen worden volgens de maatstaven. De overgenomen klanten zullen per 2020 ook dankzij de langjarige overeenkomst voorzien worden van 100 procent groene stroom welke lokaal zal worden opgewekt. Niets beter dan 100 procent groene stroom van eigen bodem.

Energie vergelijken blijft een belangrijke factor

Het vergelijken van energie zal nu nog meer een factor zijn om te besparen. De energiebelastingen worden verhoogd dit jaar en er zullen nog een paar maatregelen zijn die een kostenverhogend effect zullen hebben. Het gaat dus nog moeilijker worden om met een standaard of ‘outdated’ contract rond te komen. Op GoedkoopsteEnergie.com, zult u alle duurzame energie aanbiedingen die voordelig zijn met elkaar kunnen vergelijken. Maakt u gebruik van deze mogelijkheid en wees slim. Besparen is altijd mogelijk met de juiste kanalen. Ga ervoor en bespaar zo ook op uw energieverbruik.

Wees wijs en vergelijk! 

 

Plaats een reactie