ACM verlaagd aan Robin Energie toegekende boete

De ACM heeft aangekondigd om de aan Robin Energie opgelegde boete te verlagen. Reeds voor het faillissement van Robin Energie hadden deze een boete van € 250.000 gekregen. De boete werd toegekend vanwege het feit dat Robin Energie de slotnota’s niet op tijd verstuurd heeft. Wat is een slotnota? De slotnota wordt opgemaakt bij de overstap naar een ander stroombedrijf. dat moet binnen een periode van 6 weken gebeuren. Robin Energie heeft in 2017 verzuimd om 80% van de eindafrekeningen of slotnota’s op tijd te verzenden. Een deel van de klanten hebben zelfs hun slotnota na ruim 12 weken ontvangen. Naar verluidt bedroeg het om 37% van de overstappers.

Robin Energie krijgt verlaging van opgelegde boete

In eerste instantie was de opgelegde boete vastgesteld op €250.000,-, maar door de penibele situatie waarin Robin Energie zich bevindt is dat voor een deel verlaagd. De boete bedraagt nu €75,000,- , maar er zal wel bekeken worden als klanten niet benadeeld worden door deze actie. Klanten moeten namelijk nog tegoeden ontvangen van Robin Energie. Gaat de boete ten koste van de openstaande tegoeden? Dan is het meer dan waarschijnlijk dat de ACL de boete niet zal opeisen. Dit is niet de eerste keer dat Robin Energie de slotnota’s te laat heeft verstuurd. Dat was in 2016 reeds het geval. Ruim 75% van de overstappers kreeg toen de slotnota te laat opgestuurd. Het faillissement is volgens Robin Energie te wijten aan het nieuw ingevoerd betaalsysteem. Daardoor werden de debiteuren extra in rekening gebracht. Uiteindelijk moest de ACM begin maart dan de leveringsvergunnning intrekken.

Klantenbestand Robin Energie overgeheveld naar WoonEnergie

Woonenergie heeft het klantenbestand van Robin Energie over mogen nemen. Zelf is WoonEnergie een dochteronderneming van Eneco. De realiteit bewijst ons echter steeds weer dat bij het omvallen van een bedrijf de klant het gelach betaald. Er is geen bestaande fonds waar zij naartoe kunnen gaan voor een schadevergoeding. In de reisbranche bestaat er wel zo een garantiefonds. Energieleveranciers en organisatie’s ( o.a. consumentenbond) zijn voornemens om ook zoiets voor de energiesector op te zetten. De blijkt nodig te zijn. De MAX ombudsman deed daartoe al een verzoek na het eerdere faillisement van EnergieFlex. Op dit moment kan de klant nergens terecht bij faillisement en verliest daardoor zijn voorschotbedragen.

Garantiefonds bij faillisement energiebedrijven

Bij de energieleveranciers is er nog geen urgentie te bespeuren hieromtrent, dat meer vanwege het risicofactor. ze vinden in generale een garantiefonds dus niet vereist. Nieuwkomers krijgen door de opzet van de markt dus de kans om een eiegn energiebedrijf op te zetten en mede te dingen. En het resultaat liegt er niet om. de afgelopen vijftien jaar zijn er ruim 30 nieuwe aanbieders op de markt verschenen. Daarnetegen gingen de afgelopen jaren ook een paar energiebedrijven over de kop. Een paar zijn onder andere Bas energie, Orro Energy, Go Energy, EnergieFlex en zeer recent Robin Energie.

Consumenten kiezen toch voor een nieuwe energieleverancier

Het beste dat de klant nu kan doen bij faillessement is overstappen naar een andere energieleverancier. Gelukkig zijn er meer dan voldoende beschikbare energiebedrijven waaruit de gedupeerden kunnen kiezen. Wanner de afkoelperiode van het faillisement is verstreken mogen ze voort met de overstap. Daarvoor krijgen ze eerst een energie aanbieding onder ogen van het bedrijf dat de levering overneemt. Staat dat ze niet aan? Dan mogen ze energie vergelijken en dan overstappen naar een andere energieleverancier.

Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie