Aan de kerstdis en energieverbruik

kerst-besparenElk jaar weer maken we plannen voor kerst en tuigen we traditioneel de kerstboom op. Gekleurde verlichting of gewone verlichting in de boom en langs het raam en als het kan ook buiten. Dit staat zo gezellig maar dit neemt wel energie en draagt dus bij aan het energieverbruik. 

Oude kerstverlichting? Deze nemen meer stroom dan ledverlichting

Heel veel kerstspullen worden op zolder bewaard voor het volgende jaar, kerstballen en de verlichting gaan immers lang mee. De kans is groot dat u dus nog de verouderde kerstverlichting heeft liggen en deze verbruiken veel meer energie dan de led verlichting van nu. U betaalt er wel iets meer voor maar ze nemen aanzienlijk minder aan energie waardoor u bespaart op uw energierekening.

Ledverlichting is zuiniger in energieverbruik

U kunt ook uw kerstverlichting aansluiten op een timer waardoor de verlichting op gezette tijden aan en uitgaat. De eerste ledverlichting die op de markt kwam waren qua kleur niet gelijk aan de traditionele verlichting. Tegenwoordig is er zoveel te koop op gebied van led kerstverlichting waardoor hetzelfde effect word verkregen als met de vroegere verlichting. Vroeger moest je nogal eens een aantal lampjes vervangen maar met led verlichting hoeft dat niet meer.

Een verschil van 9 tot 11 watt met Ledlampjes

Ledverlichting gaat dan ook veel langer mee en is wel 7 maal zuiniger dan de traditionele verlichting. Let op de wattage van de verlichting zodat u zeker weet dat u zuinige verlichting aanschaft. Ter vergelijking: de traditionele verlichting van tien lampjes neemt 10 tot 15 watt en de led verlichting neemt maar 1 tot 4 watt. Dat is dus een aanmerkelijk verschil en het energieverbruik zal minder zijn.

Bespaar op uw gasverbruik tijdens de gezellige dagen in December

De hele maand december staat natuurlijk in het teken van Sinterklaas en Kerst en op 1e en 2e kerstdag zitten we dan gezamenlijk gezellig aan de kerstdis. Aangezien het huis volstroomt met familieleden en vrienden word het huis ook warmer. Vooral wanneer jullie aan het gourmetten slaan of steengrillen zorgt dit voor een warme kamer. De thermostaat kan in dat geval ook gerust een graad lager worden gezet. Het is niet de bedoeling om in een te warme kamer te moeten dineren toch?

Voornemen voor 2017? Geld besparen op uw energiekosten

Hetzelfde geldt voor Oud&Nieuw op deze dag eten we gezellig oliebollen en dineren we ook samen met de familie of met vrienden. Mensen lopen in en uit om middernacht om vuurwerk af te steken, zo gaat er veel warmte verloren. Dus in dat geval kan de thermostaat ook een graad lager worden gezet. Aan dit jaar komt dan een eind en maken we nieuwjaarswensen voor 2017. Een goed voornemen is dan ook om te besparen op de energieleverancier met energie vergelijken en over te stappen zodat u minder gaat betalen voor uw energiekosten volgend jaar.

Plaats een reactie