72 cels PV-zonnepaneel wordt door Sharp op de markt gebracht

Sharp heeft al een tijd geleden aangegeven dat ze de toepassingen van zonnepanelen in niet -woonomgevingen willen maximaliseren. Onlangs heeft Sharp in dit kader haar eerste 72-cels monokristalijne fotovoltaīsche PV-module gepresenteerd. Het wordt op de markt gebracht onder de naam NUSC360(360W). Het is een speciaal ontwikkeld highperformance zonnepaneel dat ingezet zal worden in grootschalige commerciële installaties. Sharp heeft belangstelling voor de toepassingen van zonnepanelen in niet-woonomgevingen en heeft met het ontwikkelen van dit paneel een stap gezet in de goede richting.

Wat is het verschil tussen 72 cels PV-module en de standaardmodules?

Sharp is voortdurend bezig verandering te brengen in de “perfomance” van hun modules. Het laatste dat ze hebben ontwikkeld is de 72 cels PV-module welke beschikt over de grootste capacitiet van Sharps modules. We praten in deze over het assortiment polykristallijne en monokristallijne modules. Daarnaast hebben ze ook verbeteringen gebracht aan het eerste module met PERC-technologie ( Passive Emitter Black Cell). Deze  verbetering zorgt ervoor dat de opname van zonlicht alsook de opname van elektronen sterk wordt verbeterd. Dit heeft als positief resultaat dat de efficiëntie van de NUSC360 hoger is dan dat van de standaardmodules. Het tekent een verbetering van maar liefst 18,5%.

Waar komt de nieuwe PV-module tot zijn recht?

Er zijn panelen die toepasbaar zijn voor kleinschalig gebruik (huishoudens en kleine dakinstallaties). Dit paneel(nieuwe PV-Module ) daarentegen is in het bijzonder geschikt grootschalige dak -of grondinstallaties die een betrouwbare energievoorziening vereisen. we denken aan installaties voor magazijnen, fabrieken of zelfs zonneparken. Dit paneel is verder ook zeer goed toepasbaar in de periode van de vorst ( winter). Het is gecertificeerd voor kwaliteit en veiligheid en heeft de sneeuwlasttest doorlopen volgens IEC/EN61215 met 5400Pa. Dit heeft een heel speciale betekenis. Gebieden die vaker te kampen hebben met hevige sneeuwval kunnen deze panelen goed gebruiken. Er is dan een stukje zekerheid als het gaat om de waarborging van de elekriciteitsvoorziening.

Goedkoopsteenergie.com is de website alwaar u terecht bent voor het laatste nieuws op het gebied van energie. Ook voor het vergelijken van energie is goedkoopsteenergie.com uw betrouwbare site. Bent u van plan over te stappen? Dan kunt u ook de allerlaatste energieaanbiedingen op goedkoopsteenergie.com bekijken. Wees wijs en vergelijk!

Plaats een reactie